[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی ::
اطلاعات نشریه::
راهنمای نویسندگان::
بخش داوری::
ثبت نام و اشتراک::
سیاست های نشریه::
آمار و ارقام نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
تسهیلات پایگاه::
سامانه های پژوهشگاه::
تماس با ما::
::
فرمت مقالات نشریه

فرمت مقاله برای نگارندگان
لطفا قبل از ارسال مقاله، بخش
شیوه‌نامه نگارش مقالات
را مطالعه و مقاله خود را با فرمت جدید نشریه مطابقت دهید 

..
پایگاه ها و نمایه ها


AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
CC BY
تبعیت از قوانین COPE

 
این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
..
:: دوره 6، شماره 21 - ( 1394 ) ::
جلد 6 شماره 21 صفحات 17-11 برگشت به فهرست نسخه ها
فانوس‌ماهیان: ذخائر عظیم اسید‌های چرب در دریای عمان
امیر هوشنگ بحری ، مجید افخمی ، مریم احسان پور ، امین مخلصی
، m_afkhami82@yahoo.com
چکیده:   (10579 مشاهده)
مطالعه حاضر بر اساس استخراج کل چربی موجود در بافت ماهیچه‌ای دو گونه فانوس ماهی و ساردین سند صید شده از دریای عمان انجام شد. شناسایی ترکیب اسید‌های چرب با استفاده از کروماتوگرافی انجام گرفت. بر اساس نتایج به‌دست آمده هر دو گونه از نظر اسیدهای چرب پالمیتیک اسید(C16:0) و اولئیک اسید (C18:1n9c) غنی هستند. مهم‌ترین اسید‌های چرب غیراشباع در دو گونه مورد بررسی شامل دیکوزا هگزانوئیک اسید (DHA) (C22:6n3) و ایکوزا پنتانوئیک اسید (EPA) (C20:5n3) بوده است. بر اساس نتایج به‌دست آمده، هر دو گونه دارای مقادیر بالای اسید‌های چرب بخصوص امگاـ3 هستند، با توجه به مقادیر و ترکیب اسید‌های چرب موجود در این دو گونه، می‌توانند به‌عنوان منابع مناسبی جهت استفاده در صنایع غذایی و تولید دارو‌های غنی شده امگا -3 مورد استفاده قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: ترکیب اسید‌های چرب، Sardinella sindensis، Benthosema pterotum، دریای عمان، ایران.
متن کامل [PDF 346 kb]   (2280 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
پذیرش: 1394/7/6 | انتشار الکترونیک: 1394/7/6


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bahri A H, afkhami M, Ehsanpour M, Mokhlesi A. Myctophids: Great Fatty Acids Resources from Gulf of Oman. Journal of Oceanography 2015; 6 (21) :11-17
URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-712-fa.html

بحری امیر هوشنگ، افخمی مجید، احسان پور مریم، مخلصی امین. فانوس‌ماهیان: ذخائر عظیم اسید‌های چرب در دریای عمان. اقیانوس شناسی. 1394; 6 (21) :11-17

URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-712-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 21 - ( 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4657