:: دوره 6، شماره 21 - ( 1394 ) ::
جلد 6 شماره 21 صفحات 9-1 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر تراکم اولیه ذخیره‌سازی و نوع جیره غذایی بر رشد و بازماندگی لارو ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum)
فاطمه حسن تبار ، ابوالقاسم اسماعیلی فریدونی ، حسین اورجی ، سیده صدیقه بابایی ، سیده فیروزه حسینی
چکیده:   (12879 مشاهده)

این مطالعه به‌منظور بررسی اثرات دو سطح مختلف از تراکم لاروی (40 و 80 عدد لارو در لیتر) و دو نوع جیره غذایی (غذای زنده و کنسانتره) بر پارامترهای رشدی و بازماندگی لاروهای تازه به تغذیه فعال افتاده ماهی سفید دریای خزر به مدت 4 هفته انجام شد. نتایج نشان داد که بالاترین میزان وزن بدن در گروه غذای کنسانتره در تراکم پایین با میانگین وزن نهایی بدن 2±56 میلی گرم به دست آمد (0/05>P). کمترین میزان تلفات در گروه‌های تغذیه شده با غذای زنده مشاهده شد، به‌طوری که میزان بازماندگی آنها در محدوده‌ای بین 91-85 درصد متفاوت بود، ولی نرخ رشد در این گروه‌ها در هر دو سطح از تراکم در مقایسه با غذای کنسانتره پایین تر بود (P<0/05). بر اساس نتایج به‌دست آمده لاروها را می‌توان در روزهای آغازین تغذیه فعال با غذای کنسانتره و در تراکم لاروی پایین (40 عدد در لیتر) پرورش داد. نظر به اهمیت بالای میزان بازماندگی لاروی در برابر رشد در ماهی سفید می-توان استفاده از غذای زنده (در دو هفته اول) و سپس غذای کنسانتره (در دو هفته بعدی) را پیشنهاد نمود.

واژه‌های کلیدی: ماهی سفید، تراکم، غذای زنده، غذای کنسانتره، رشد، بازماندگی
متن کامل [PDF 405 kb]   (2136 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زيست­ شناسی دريا
دریافت: 1392/3/7 | ویرایش نهایی: 1395/10/19 | پذیرش: 1393/11/25 | انتشار الکترونیک: 1394/7/6


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 21 - ( 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها