این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
این مطالعه بهمنظور بررسی اثرات دو سطح مختلف از تراکم لاروی (40 و 80 عدد لارو در لیتر) و دو نوع جیره غذایی (غذای زنده و کنسانتره) بر پارامترهای رشدی و بازماندگی لاروهای تازه به تغذیه فعال افتاده ماهی سفید دریای خزر به مدت 4 هفته انجام شد. نتایج نشان داد که بالاترین میزان وزن بدن در گروه غذای کنسانتره در تراکم پایین با میانگین وزن نهایی بدن 2±56 میلی گرم به دست آمد (0/05>P). کمترین میزان تلفات در گروههای تغذیه شده با غذای زنده مشاهده شد، بهطوری که میزان بازماندگی آنها در محدودهای بین 91-85 درصد متفاوت بود، ولی نرخ رشد در این گروهها در هر دو سطح از تراکم در مقایسه با غذای کنسانتره پایین تر بود (P<0/05). بر اساس نتایج بهدست آمده لاروها را میتوان در روزهای آغازین تغذیه فعال با غذای کنسانتره و در تراکم لاروی پایین (40 عدد در لیتر) پرورش داد. نظر به اهمیت بالای میزان بازماندگی لاروی در برابر رشد در ماهی سفید می-توان استفاده از غذای زنده (در دو هفته اول) و سپس غذای کنسانتره (در دو هفته بعدی) را پیشنهاد نمود.
Hassantabar F, Esmaeili Fereidouni A, Ouraji H, Babaei S, Hosseini F. Effect of Initial Stocking Density and Diet Type on Growth Indices and Survival Rate of the Caspain Kutum (Rutilus kutum) Larvae. Journal of Oceanography 2015; 6 (21) :1-9 URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-711-fa.html
حسن تبار فاطمه، اسماعیلی فریدونی ابوالقاسم، اورجی حسین، بابایی سیده صدیقه، حسینی سیده فیروزه. بررسی اثر تراکم اولیه ذخیرهسازی و نوع جیره غذایی بر رشد و بازماندگی لارو ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum). اقیانوس شناسی. 1394; 6 (21) :1-9