[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 5، شماره 19 - ( پاییز 1393 ) ::
جلد 5 شماره 19 صفحات 21-26 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر سطوح مختلف آلوئه ورای خوراکی بر رشد و دفاع آنتی اکسیدانی در قزل آلای رنگین کمان، Oncorhynchus mykiss
غزاله گلستان، امیر پرویز سلاطی* ، سعید کیوان شکوه، محمد ذاکری، حسین مرادیان
، salatia@gmail.com
چکیده:   (3055 مشاهده)
آلوئه ورا به‌دلیل فعالیت‌های زیست‌شناختی برخی متابولیت‌ها در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی در سراسر جهان استفاده می‌شود. همچنین برگ‌های این گیاه دارای خواص آنتی اکسیدانی و تقویت ایمنی است. هدف از این مطالعه ارزیابی شاخص‌های رشد و فعالیت‌های آنتی اکسیدانی عصاره آلوئه ورا در ماهی قزل آلا است. در این تحقیق، 480 عدد ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 85/0±50/9 گرم به چهار گروه تقسیم شدند. گروه کنترل جیره فاقد آلوئه‌ورا و 3 گروه دیگر حاوی 5/0، 1 و2 میلی گرم بر کیلوگرم آلوئه ورا، در جیره غذایی دریافت نمود. غذادهی به مدت 60 روز انجام و ماهیان 2 بار در روز تا حد سیری غذادهی شدند. در پایان دوره، نمونه‌های خون اخذ و فعالیت آنزیم‌های کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز جستجو گردید. شاخص‌های رشد براساس فرمول‌های استاندارد محاسبه شد. نتایج این آزمایش بعد از 2 ماه تغذیه، نشان داد که افزودن آلوئه ورا به ترکیب غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان در هیچ کدام از شاخص‌های رشد تغییر معنی‌داری ایجاد نکرد (05/0P). بر اساس نتایج بدست آمده، این مطالعه را می‌توان این گونه بیان کرد که استفاده از آلوئه ورا برای تقویت دفاع آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان نیازمند مطالعات و بررسی بیشتر در مورد مکانیسم اثر آن است.
واژه‌های کلیدی: کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز، شاخص رشد، Oncorhynchus mykiss.
متن کامل [PDF 342 kb]   (1176 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Golestan G, Salati A P, Keyvanshokooh S, Zakeri M, Moradian H. Effects of Dietary Administration of Aloe vera on the Growth and Some Antioxidant Enzymes in Rainbow Trout, Oncorhynchus mykiss. joc. 2014; 5 (19) :21-26
URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-604-fa.html

گلستان غزاله، سلاطی امیر پرویز، کیوان شکوه سعید، ذاکری محمد، مرادیان حسین. اثر سطوح مختلف آلوئه ورای خوراکی بر رشد و دفاع آنتی اکسیدانی در قزل آلای رنگین کمان، Oncorhynchus mykiss. نشریه علمی - پژوهشی اقیانوس شناسی . 1393; 5 (19) :21-26

URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-604-fa.html



دوره 5، شماره 19 - ( پاییز 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3749