این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
آلوئه ورا بهدلیل فعالیتهای زیستشناختی برخی متابولیتها در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی در سراسر جهان استفاده میشود. همچنین برگهای این گیاه دارای خواص آنتی اکسیدانی و تقویت ایمنی است. هدف از این مطالعه ارزیابی شاخصهای رشد و فعالیتهای آنتی اکسیدانی عصاره آلوئه ورا در ماهی قزل آلا است. در این تحقیق، 480 عدد ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 85/0±50/9 گرم به چهار گروه تقسیم شدند. گروه کنترل جیره فاقد آلوئهورا و 3 گروه دیگر حاوی 5/0، 1 و2 میلی گرم بر کیلوگرم آلوئه ورا، در جیره غذایی دریافت نمود. غذادهی به مدت 60 روز انجام و ماهیان 2 بار در روز تا حد سیری غذادهی شدند. در پایان دوره، نمونههای خون اخذ و فعالیت آنزیمهای کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز جستجو گردید. شاخصهای رشد براساس فرمولهای استاندارد محاسبه شد. نتایج این آزمایش بعد از 2 ماه تغذیه، نشان داد که افزودن آلوئه ورا به ترکیب غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان در هیچ کدام از شاخصهای رشد تغییر معنیداری ایجاد نکرد (05/0
P). بر اساس نتایج بدست آمده، این مطالعه را میتوان این گونه بیان کرد که استفاده از آلوئه ورا برای تقویت دفاع آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان نیازمند مطالعات و بررسی بیشتر در مورد مکانیسم اثر آن است.
Golestan G, Salati A P, Keyvanshokooh S, Zakeri M, Moradian H. Effects of Dietary Administration of Aloe vera on the Growth and Some Antioxidant Enzymes in Rainbow Trout, Oncorhynchus mykiss. Journal of Oceanography 2014; 5 (19) :21-26 URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-604-fa.html
گلستان غزاله، سلاطی امیر پرویز، کیوان شکوه سعید، ذاکری محمد، مرادیان حسین. اثر سطوح مختلف آلوئه ورای خوراکی بر رشد و دفاع آنتی اکسیدانی در قزل آلای رنگین کمان، Oncorhynchus mykiss. اقیانوس شناسی. 1393; 5 (19) :21-26