[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 5، شماره 18 - ( تابستان 1393 ) ::
جلد 5 شماره 18 صفحات 21-27 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر سطوح مختلف مکمل تغذیه‌ای جلبک اسپیرولینا Spirulina platensis بر برخی شاخص‌های رشد، تغذیه و ترکیب بیوشیمیایی بدن ماهی بنی انگشت قد Mesopotamichthys sharpeyi (Günther, 1874)
رضا سلیقه‌زاده، وحید یاوری* ، سید محمد موسوی، محمد ذاکری
، yavarivahid@yahoo.com
چکیده:   (3958 مشاهده)
اثر سطوح مختلف مکمل تغذیه‌ای اسپیرولینا بر شاخص‌های رشد، تغذیه و ترکیبات بیوشیمیایی بدن ماهی بنی انگشت قد به‌ مدت 8 هفته مورد مطالعه قرار گرفت. اسپیرولینا در سطوح 0، 5/2، 5، 5/7 و 10 درصد به جیره غذایی پایه افزوده شد. غذادهی طی دوره پرورش در حد سیری و 2 بار در روز انجام شد. نتایج این مطالعه نشان داد که وزن نهایی و افزایش وزن بدن در تیمار 10% در مقایسه با گروه کنترل اختلاف معنی‌داری داشتند (05/0P<)، در حالی که از نظر نرخ رشد ویژه و ضریب چاقی، اختلاف معنی‌داری را با گروه کنترل نشان ندادند (05/0P>). شاخص‌های تغذیه‌ای ضریب تبدیل غذایی و ضریب بازده پروتئین در تیمار 10% نسبت به گروه کنترل اختلاف معنی‌داری داشتند (05/0P<). نتایج نشان داد که اگرچه استفاده از جلبک اسپیرولینا در جیره غذایی تاثیری بر میزان چربی، خاکستر، رطوبت، کربوهیدرات و انرژی کل لاشه ندارد، اما میزان پروتئین لاشه در تیمار 10% (12/0±07/14درصد) نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی‌داری داشت (05/0P<). بر اساس نتایج این تحقیق اضافه کردن مکمل غذایی اسپیرولینا در جیره غذایی ماهی بنی انگشت قد در سطح 10 درصد باعث بهبود وزن نهایی، افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، ضریب چاقی و میزان پروتئین لاشه این گونه می‌شود.
واژه‌های کلیدی: Spirulina platensis، افزایش وزن، ترکیب بیوشیمیایی، ماهی بنی.
متن کامل [PDF 387 kb]   (1693 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saligheh Zadeh R, Yavari V, Mousavi S M, Zakeri M. Effect of Different Levels of Dietary Supplementation of Spirulina platensis on Some Growth, Feeding Indices and Body Composition of Benny Mesopotamichthys sharpeyi (Günther, 1874) Fingerlings. joc. 2014; 5 (18) :21-27
URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-568-fa.html

سلیقه‌زاده رضا، یاوری وحید، موسوی سید محمد، ذاکری محمد. اثر سطوح مختلف مکمل تغذیه‌ای جلبک اسپیرولینا Spirulina platensis بر برخی شاخص‌های رشد، تغذیه و ترکیب بیوشیمیایی بدن ماهی بنی انگشت قد Mesopotamichthys sharpeyi (Günther, 1874). نشریه علمی - پژوهشی اقیانوس شناسی . 1393; 5 (18) :21-27

URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-568-fa.html



دوره 5، شماره 18 - ( تابستان 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3781