اثر سطوح مختلف مکمل تغذیهای جلبک اسپیرولینا Spirulina platensis بر برخی شاخصهای رشد، تغذیه و ترکیب بیوشیمیایی بدن ماهی بنی انگشت قد Mesopotamichthys sharpeyi (Günther, 1874)
|
رضا سلیقهزاده ، وحید یاوری ، سید محمد موسوی ، محمد ذاکری |
، yavarivahid@yahoo.com |
|
چکیده: (9247 مشاهده) |
اثر سطوح مختلف مکمل تغذیهای اسپیرولینا بر شاخصهای رشد، تغذیه و ترکیبات بیوشیمیایی بدن ماهی بنی انگشت قد به مدت 8 هفته مورد مطالعه قرار گرفت. اسپیرولینا در سطوح 0، 5/2، 5، 5/7 و 10 درصد به جیره غذایی پایه افزوده شد. غذادهی طی دوره پرورش در حد سیری و 2 بار در روز انجام شد. نتایج این مطالعه نشان داد که وزن نهایی و افزایش وزن بدن در تیمار 10% در مقایسه با گروه کنترل اختلاف معنیداری داشتند (05/0P<)، در حالی که از نظر نرخ رشد ویژه و ضریب چاقی، اختلاف معنیداری را با گروه کنترل نشان ندادند (05/0P>). شاخصهای تغذیهای ضریب تبدیل غذایی و ضریب بازده پروتئین در تیمار 10% نسبت به گروه کنترل اختلاف معنیداری داشتند (05/0P<). نتایج نشان داد که اگرچه استفاده از جلبک اسپیرولینا در جیره غذایی تاثیری بر میزان چربی، خاکستر، رطوبت، کربوهیدرات و انرژی کل لاشه ندارد، اما میزان پروتئین لاشه در تیمار 10% (12/0±07/14درصد) نسبت به گروه کنترل تفاوت معنیداری داشت (05/0P<). بر اساس نتایج این تحقیق اضافه کردن مکمل غذایی اسپیرولینا در جیره غذایی ماهی بنی انگشت قد در سطح 10 درصد باعث بهبود وزن نهایی، افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، ضریب چاقی و میزان پروتئین لاشه این گونه میشود. |
|
واژههای کلیدی: Spirulina platensis، افزایش وزن، ترکیب بیوشیمیایی، ماهی بنی. |
|
متن کامل [PDF 387 kb]
(3628 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1393/7/26 | ویرایش نهایی: 1393/12/9 | پذیرش: 1393/7/26 | انتشار الکترونیک: 1393/7/26
|
|
|
|