[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی ::
اطلاعات نشریه::
راهنمای نویسندگان::
بخش داوری::
ثبت نام و اشتراک::
سیاست های نشریه::
آمار و ارقام نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
تسهیلات پایگاه::
سامانه های پژوهشگاه::
تماس با ما::
::
فرمت مقالات نشریه

فرمت مقاله برای نگارندگان
لطفا قبل از ارسال مقاله، بخش
شیوه‌نامه نگارش مقالات
را مطالعه و مقاله خود را با فرمت جدید نشریه مطابقت دهید 

..
پایگاه ها و نمایه ها


AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
CC BY
تبعیت از قوانین COPE

 
این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
..
:: دوره 5، شماره 18 - ( 1393 ) ::
جلد 5 شماره 18 صفحات 27-21 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر سطوح مختلف مکمل تغذیه‌ای جلبک اسپیرولینا Spirulina platensis بر برخی شاخص‌های رشد، تغذیه و ترکیب بیوشیمیایی بدن ماهی بنی انگشت قد Mesopotamichthys sharpeyi (Günther, 1874)
رضا سلیقه‌زاده ، وحید یاوری ، سید محمد موسوی ، محمد ذاکری
، yavarivahid@yahoo.com
چکیده:   (8868 مشاهده)
اثر سطوح مختلف مکمل تغذیه‌ای اسپیرولینا بر شاخص‌های رشد، تغذیه و ترکیبات بیوشیمیایی بدن ماهی بنی انگشت قد به‌ مدت 8 هفته مورد مطالعه قرار گرفت. اسپیرولینا در سطوح 0، 5/2، 5، 5/7 و 10 درصد به جیره غذایی پایه افزوده شد. غذادهی طی دوره پرورش در حد سیری و 2 بار در روز انجام شد. نتایج این مطالعه نشان داد که وزن نهایی و افزایش وزن بدن در تیمار 10% در مقایسه با گروه کنترل اختلاف معنی‌داری داشتند (05/0P<)، در حالی که از نظر نرخ رشد ویژه و ضریب چاقی، اختلاف معنی‌داری را با گروه کنترل نشان ندادند (05/0P>). شاخص‌های تغذیه‌ای ضریب تبدیل غذایی و ضریب بازده پروتئین در تیمار 10% نسبت به گروه کنترل اختلاف معنی‌داری داشتند (05/0P<). نتایج نشان داد که اگرچه استفاده از جلبک اسپیرولینا در جیره غذایی تاثیری بر میزان چربی، خاکستر، رطوبت، کربوهیدرات و انرژی کل لاشه ندارد، اما میزان پروتئین لاشه در تیمار 10% (12/0±07/14درصد) نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی‌داری داشت (05/0P<). بر اساس نتایج این تحقیق اضافه کردن مکمل غذایی اسپیرولینا در جیره غذایی ماهی بنی انگشت قد در سطح 10 درصد باعث بهبود وزن نهایی، افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، ضریب چاقی و میزان پروتئین لاشه این گونه می‌شود.
واژه‌های کلیدی: Spirulina platensis، افزایش وزن، ترکیب بیوشیمیایی، ماهی بنی.
متن کامل [PDF 387 kb]   (3497 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1393/7/26 | ویرایش نهایی: 1393/12/9 | پذیرش: 1393/7/26 | انتشار الکترونیک: 1393/7/26


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saligheh Zadeh R, Yavari V, Mousavi S M, Zakeri M. Effect of Different Levels of Dietary Supplementation of Spirulina platensis on Some Growth, Feeding Indices and Body Composition of Benny Mesopotamichthys sharpeyi (Günther, 1874) Fingerlings. Journal of Oceanography 2014; 5 (18) :21-27
URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-568-fa.html

سلیقه‌زاده رضا، یاوری وحید، موسوی سید محمد، ذاکری محمد. اثر سطوح مختلف مکمل تغذیه‌ای جلبک اسپیرولینا Spirulina platensis بر برخی شاخص‌های رشد، تغذیه و ترکیب بیوشیمیایی بدن ماهی بنی انگشت قد Mesopotamichthys sharpeyi (Günther, 1874). اقیانوس شناسی. 1393; 5 (18) :21-27

URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-568-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 18 - ( 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4642