بررسی مقایسهای وضعیت رشد و بازماندگی لارو تاسماهی ایرانی Acipenser persicus) تحت تأثیر غذای کنسانتره و غذای زنده
|
حمیدرضا پورعلی ، محمد پورکاظمی ، محمود بهمنی ، هوشنگ یگانه ، احمد نظامی |
، pourali_882@yahoo.com |
|
چکیده: (25132 مشاهده) |
این بررسی با هدف ارزیابی روند رشد و بازماندگی لارو تاسماهی ایرانی تحت تاثیر جیرههای کنسانتره بدون دوره آداپتاسیون غذایی برای مدت 40 روز انجام شد. لارو تاسماهی ایرانی حاصل از یک مولد، بدون طی دوره سازگاری با سه نوع غذای مصنوعی خشک شامل غذای کنسانتره فرموله شده در بخش تکثیر و پرورش انستیتو ، غذای بیومار و غذای اورفا تغذیه و نتیجه با لاروهای تیمار تغذیه شده با غذای زنده بهعنوان تیمارشاهد مقایسه گردید. میانگین وزن اولیه لاروها 17 ± 7/121 میلیگرم ومیانگین وزن نهایی آنها 216 ± 4/1181 میلیگرم (SD ± میانگین) محاسبه گردید. پس از 40 روز پرورش، بررسیهای آماری تجزیه واریانس یکطرفه وزن و طول کل، تفاوت معنیداری را در هر چهار تیمار با یکدیگرنشان دادند .(P<0.05) بازماندگی لاروهای تغذیه شده با غذای اورفا و بعد از آن جیره فرموله شده در بخش تکثیر و پرورش انستیتو، نسبت به سایرجیرههای غذایی برتری آماری نشان دادند (P<0.05). با توجه به اینکه بدون دوره آداپتاسیون، لاروها بهطور مستقیم با غذای کنسانتره تغذیه شدند، غذای بیومار در شاخصهای وزن نهایی(Wf)، رشد روزانه (%SGR)، نرخ رشد روزانه به گرم (Gr)، درصد افزایش وزن (BWI%) و کارایی غذا (FE) بر سایر تیمارها برتری داشت (P<0.05). لذا با اعمال دوره آداپتاسیون غذایی (معرفی تدریجی غذای کنسانتره به لاروها) میتوان نتایج مطلوب در خصوص رشد و بازماندگی لاروها بهدست آورد. |
|
واژههای کلیدی: تاسماهی ایرانی، پرورش لارو، رشد، درصد بازماندگی، غذای کنسانتره |
|
متن کامل [PDF 371 kb]
(4997 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1390/10/24 | ویرایش نهایی: 1390/10/27 | پذیرش: 1395/7/27 | انتشار الکترونیک: 1395/7/27
|
|
|
|