[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 13 - ( بهار 1392 ) ::
جلد 4 شماره 13 صفحات 29-35 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر سطوح مختلف پروتئین جیره غذایی بر پارامترهایخون‌شناسی ماهی صبیتی انگشت قد Sparidentexhasta
اعظم نیک‌نام شیری، رحیم عبدی* ، امیر پرویز سلاطی، عبدالعلی موحدی‌نیا، جاسم غفله مرمضی
، abdir@kmsu.ac.ir
چکیده:   (8652 مشاهده)
ماهی صبیتی یکی از ماهیان با ارزش از نظر اقتصادیدرخلیجفارس است که در آبزی‌پروری نیز مورد توجه زیادی است. سطوح بهینه اجزای جیره غذایی تضمین‌کننده رشد و سلامتی ماهی است. در مطالعه حاضر تغذیهباسطوح متفاوت پروتئین و اسید آمینه بهمنظوربررسیاثراتآن برپارامترهایخون شناسی ماهی صبیتیانجامگرفت. برای این منظور ماهیان 30 تا 35 گرمی پساز 2 هفته تطابقبایکجیرهغذاییبدونچربی،بهمدت 8 هفتهدر 36 تانک 300 لیتری با جیره-های غذایی آزمایشی حاوی مقادیر مختلف پروتئین و لیپید تغذیه شدند. به‌طوری‌که تغذیه ماهیان 2 بار در روز در ساعات 10 صبح و 17 بعد از ظهر با 4 سطح پروتئین مختلف (45%، 50%، 55%و 60%) و سه تکرار برای هر تیمار غذایی در نظر گرفته شد و ماهیان به مدت 60 روز با جیره های فوق الذکر تغذیه شدند. در پایان دوره‌ی آزمایش، نمونه‌های خونی با سرنگ‌های هپارینه دریافت و پس از انتقال به آزمایشگاه و شمارش گلبول‌های سفید و قرمز، اندازه‌گیری هماتوکریت، هموگلوبین و اندیس‌های خونی طی بررسی آنالیز واریانس یک‌طرفه، تفاوت‌هایی بین گروه‌های مختلف با جیره متفات مشاهده گردید اما از لحاظ آماری معنی‌دار نبوده است. نتایج تحقیق حاضر نشان می‌دهد که در خصوص پرورش ماهی صبیتی از نظر مطالعات خون‌شناسی، رژیم‌های مورد نظر دارای شرایط بهینه برای گونه مورد نظر هستند.
واژه‌های کلیدی: پروتئین، جیره، خون‌شناسی، ماهی صبیتی.
متن کامل [PDF 361 kb]   (1144 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nicknam Shiri A, Abdi R, Salati A P, Movahedinia A, Marammazi J. Effect of Different Dietary Protein Concentrationon Hematological Parameters of Fingerling Sparidentex hasta. joc. 2013; 4 (13) :29-35
URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-329-fa.html

نیک‌نام شیری اعظم، عبدی رحیم، سلاطی امیر پرویز، موحدی‌نیا عبدالعلی، مرمضی جاسم غفله. اثر سطوح مختلف پروتئین جیره غذایی بر پارامترهایخون‌شناسی ماهی صبیتی انگشت قد Sparidentexhasta. نشریه علمی - پژوهشی اقیانوس شناسی . 1392; 4 (13) :29-35

URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-329-fa.html



دوره 4، شماره 13 - ( بهار 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3749