اثر سطوح مختلف پروتئین جیره غذایی بر پارامترهایخونشناسی ماهی صبیتی انگشت قد Sparidentexhasta
|
اعظم نیکنام شیری ، رحیم عبدی ، امیر پرویز سلاطی ، عبدالعلی موحدینیا ، جاسم غفله مرمضی |
، abdir@kmsu.ac.ir |
|
چکیده: (14822 مشاهده) |
ماهی صبیتی یکی از ماهیان با ارزش از نظر اقتصادیدرخلیجفارس است که در آبزیپروری نیز مورد توجه زیادی است. سطوح بهینه اجزای جیره غذایی تضمینکننده رشد و سلامتی ماهی است. در مطالعه حاضر تغذیهباسطوح متفاوت پروتئین و اسید آمینه بهمنظوربررسیاثراتآن برپارامترهایخون شناسی ماهی صبیتیانجامگرفت. برای این منظور ماهیان 30 تا 35 گرمی پساز 2 هفته تطابقبایکجیرهغذاییبدونچربی،بهمدت 8 هفتهدر 36 تانک 300 لیتری با جیره-های غذایی آزمایشی حاوی مقادیر مختلف پروتئین و لیپید تغذیه شدند. بهطوریکه تغذیه ماهیان 2 بار در روز در ساعات 10 صبح و 17 بعد از ظهر با 4 سطح پروتئین مختلف (45%، 50%، 55%و 60%) و سه تکرار برای هر تیمار غذایی در نظر گرفته شد و ماهیان به مدت 60 روز با جیره های فوق الذکر تغذیه شدند. در پایان دورهی آزمایش، نمونههای خونی با سرنگهای هپارینه دریافت و پس از انتقال به آزمایشگاه و شمارش گلبولهای سفید و قرمز، اندازهگیری هماتوکریت، هموگلوبین و اندیسهای خونی طی بررسی آنالیز واریانس یکطرفه، تفاوتهایی بین گروههای مختلف با جیره متفات مشاهده گردید اما از لحاظ آماری معنیدار نبوده است. نتایج تحقیق حاضر نشان میدهد که در خصوص پرورش ماهی صبیتی از نظر مطالعات خونشناسی، رژیمهای مورد نظر دارای شرایط بهینه برای گونه مورد نظر هستند. |
|
واژههای کلیدی: پروتئین، جیره، خونشناسی، ماهی صبیتی. |
|
متن کامل [PDF 361 kb]
(2123 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1392/4/13 | پذیرش: 1395/7/27 | انتشار الکترونیک: 1395/7/27
|
|
|
|