این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
پیشینه و اهداف:هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر پوشش های دولایه پکتین/کیتوزان غنی شده با اسانس ترخون (Artemisia dracunculus) بر خواص میکروبیولوژیکی، فیزیکوشیمیایی و حسی فیله ماهی ماکرل Scomberomorus commerson در طول نگهداری در یخچال بود. روشها:فیله های ماهی در پنچ گروه شامل 1) تیمار شاهد، 2) پوشش دولایه پکتین/کیتوزان و 3) پوشش دولایه پکتین/کیتوزان+ اسانس ترخون غوطه ور شدند. یافتهها:نتایج نشان داد که پوشش های پکتین/ کیتوزان ترکیب شده با اسانس ترخون می تواند منجر به توسعه پوشش های فعال با فعالیت ضد باکتریایی عالی برای مهار رشد باکتری ها (باکتری های مزوفیل، سایکروتروف و اسید لاکتیک) ایجاد کند. پوشش های پکتین/ کیتوزان غنیشده با اسانس ترخون در نمونههای ماهی ماکرل میتواند خواص فیزیکوشیمیایی را به تاخیر بیاندازد و کیفیت ماهی را در طول نگهداری در یخچال حفظ کند. تفاوت معنی داری بین پوشش های مخلوط به تنهایی و پوشش های مخلوط غنی شده با اسانس ترخون وجود داشت (05/0p<)..نتایج ارزیابی حسی نشان داد که پوشش های دولایه پکتین/کیتوزان غنی شده با اسانس ترخون می تواند کیفیت حسی ماهی ماکرل را بهبود دهد. نتیجهگیری:با توجه به ویژگیهای کیفی، ترکیب اسانسها یا سایر پلیمرهای زیستی در پوششهای خوراکی میتواند فساد باکتریایی و فیزیکوشیمیایی غذاهای دریایی را در طول نگهداری در سرما کاهش دهد.