[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی ::
اطلاعات نشریه::
راهنمای نویسندگان::
بخش داوری::
ثبت نام و اشتراک::
سیاست های نشریه::
آمار و ارقام نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
تسهیلات پایگاه::
سامانه های پژوهشگاه::
تماس با ما::
::
فرمت مقالات نشریه

فرمت مقاله برای نگارندگان
لطفا قبل از ارسال مقاله، بخش
شیوه‌نامه نگارش مقالات
را مطالعه و مقاله خود را با فرمت جدید نشریه مطابقت دهید 

..
پایگاه ها و نمایه ها


AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
CC BY
تبعیت از قوانین COPE

 
این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
..
:: زمستان 1403 ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی مقایسه ای تاثیر پوشش های دولایه پکتین/ کیتوزان غنی شده با اسانس ترخون بر خواص کیفی ماهی ماکرل Scomberomorus commerson طی نگهداری در یخچال
مهسا اسماعیلی ، آی ناز خدانظری
دانشگاه گنبد کاووس ، khodanazary@yahoo.com
چکیده:   (75 مشاهده)
پیشینه و اهداف: هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر پوشش های دولایه پکتین/کیتوزان غنی شده با اسانس ترخون (Artemisia dracunculus)  بر خواص میکروبیولوژیکی، فیزیکوشیمیایی و حسی فیله ماهی ماکرل Scomberomorus commerson در طول نگهداری در یخچال بود.
روش ها: فیله های ماهی در پنچ گروه شامل 1) تیمار شاهد، 2) پوشش دولایه پکتین/کیتوزان و 3) پوشش دولایه پکتین/کیتوزان+ اسانس ترخون غوطه ور شدند.
یافته ها: نتایج نشان داد که پوشش های پکتین/ کیتوزان ترکیب شده با اسانس ترخون می تواند منجر به توسعه پوشش های فعال با فعالیت ضد باکتریایی عالی برای مهار رشد باکتری ها (باکتری های مزوفیل، سایکروتروف و اسید لاکتیک) ایجاد کند. پوشش های پکتین/ کیتوزان غنی‌شده با اسانس ترخون در نمونه‌های ماهی ماکرل می‌تواند خواص فیزیکوشیمیایی را به تاخیر بیاندازد و کیفیت ماهی را در طول نگهداری در یخچال حفظ کند. تفاوت معنی داری بین پوشش های مخلوط به تنهایی و پوشش های مخلوط غنی شده با اسانس ترخون وجود داشت (05/0p<). . نتایج ارزیابی حسی نشان داد که پوشش های دولایه پکتین/کیتوزان غنی شده با اسانس ترخون می تواند کیفیت حسی ماهی ماکرل را بهبود دهد.
نتیجه گیری: با توجه به ویژگی‌های کیفی، ترکیب اسانس‌ها یا سایر پلیمرهای زیستی در پوشش‌های خوراکی می‌تواند فساد باکتریایی و فیزیکوشیمیایی غذاهای دریایی را در طول نگهداری در سرما کاهش دهد.
 
واژه‌های کلیدی: ماکرل، پکتین، کیتوزان، اسانس ترخون، پوشش، ماندگاری.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات و آبزیان
دریافت: 1403/9/2 | ویرایش نهایی: 1403/12/18 | پذیرش: 1403/12/15



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4657