وابستگی تغییرات دمایی اسیدهای چرب هپتادکانوئیک و متیل هپتادکانوئیک به دمای آب دریا در بافت پای Chiton lamyi در خلیج چابهار
|
پیمان اقتصادی عراقی ، نوشین سجادی |
، peghtesadi@gmail.com |
|
چکیده: (14430 مشاهده) |
در این مقاله اسیدهای چرب در گونه Chiton lamyi از رده چند صدفان در منطقه بین جزر و مدی خلیج چابهار بهطور فصلی در بافت پا آنالیز شدند. سیزده اسید چرب به روش کروماتوگرافی گازی با شناساگر اسپکتروسکوپی جرمی (GC/MS) جداسازی و شناسایی شدند که اسیدهای چرب غیر اشباع شامل پالمیتولئیک، اولئیک و 11ـ اکیزوزانوئیک از یک سو و اسیدهای چرب چند غیر اشباع شامل لینولئیک، ایکوزاپنتانویک و آراشیدونیک اسید بودند. اثرات تغییر مقادیر پارامترهای محیطی منطقه نمونهبرداری شامل دما و مواد مغذی نیز بهطور ماهانه اندازهگیری و ثبت شد تا اثرات تغییرات فصلی پارامترهای محیطی بر مقدار تغییرات اسیدهای چرب شناسایی شده در گونهها توسط روشهای آماری تحلیل شود. آنالیز آماری پیرسون نشان داد که رابطه معنی دار آماری بین اسید لینولئیک و آراشیدونیک با نیترات در بافتهای داخلی بوده است. بهعلاوه، هپتادکانوئیک و متیل هپتادکانوئیک اسید در بافت پای گونه مذکور، دارای ارتباط قوی آماری با دما هستند. |
|
واژههای کلیدی: اسیدهای چرب، Chiton lamyi، پارامترهای محیطی، کروماتوگرافی گازی با شناساگر اسپکتروسکوپی جرمی |
|
متن کامل [PDF 116 kb]
(2002 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1390/10/21 | ویرایش نهایی: 1390/10/27 | پذیرش: 1395/7/27 | انتشار الکترونیک: 1395/7/27
|
|
|
|