[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی ::
اطلاعات نشریه::
راهنمای نویسندگان::
بخش داوری::
ثبت نام و اشتراک::
سیاست های نشریه::
آمار و ارقام نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
تسهیلات پایگاه::
سامانه های پژوهشگاه::
تماس با ما::
::
فرمت مقالات نشریه

فرمت مقاله برای نگارندگان
لطفا قبل از ارسال مقاله، بخش
شیوه‌نامه نگارش مقالات
را مطالعه و مقاله خود را با فرمت جدید نشریه مطابقت دهید 

..
پایگاه ها و نمایه ها


AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
CC BY
تبعیت از قوانین COPE

 
این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
..
:: دوره 11، شماره 44 - ( 1399 ) ::
جلد 11 شماره 44 صفحات 143-127 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی کیفیت ماهی کفال پشت سبز (Chelon subviridis) طی 16 روز نگهداری در یخچال (ºC 4)
فاطمه غنی کووئی ، آی ناز خدانظری ، اسحاق زمانی
، khodanazary@yahoo.com
چکیده:   (2118 مشاهده)
پیشینه و اهداف: هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی کیفیت ماهی کفال پشت سبز کامل نگهداریشده در یخچال به مدت 16 روز بود.
روش‌ها‌:. تغییرات طی نگهداری با ارزیابی حسی (روش شاخص کیفی QIM)،ارزیابی­های فیزیکوشیمیایی شامل:pH، بازهای ازته فرار (TVB-N)، تری متیل آمین (TMA)، تیوباربیتوریک اسید (TBA)، اسید چرب آزاد (FFA)، آنالیز فیزیکی (رنگ سنجی)، و آنالیزهای باکتریاییشاملشمارش مزوفیل کل، سرمادوست، استافیلوکوکوس، انتروباکتریاسه و باکتری های تولید کننده H2Sمورد بررسی قرار گرفت. بیشترین طول مدت ماندگاری ماهی کفال پشت سبز کامل طی نگهداری در یخچال با کاهش تازگی (حسی، فیزیکوشیمیایی، رنگ و میکروبیولوژیکی) تعیین شد
یافته‌ها: همبستگی بالا 987/0R2=  بین شاخص کیفی (QI) و زمان نگهداری تایید شد. شاخص کیفی در دامنه صفر (بیشترین تازگی) و 66/30 (کاهش کل تازگی) بود و محدوده مورد قبول برای مصرف کننده (33/12=QI) بود که 12 روز دوره نگهداری بود. نتایج میکروبیولوژیکی نشان داد که تعداد باکتری های مزوفیل، سرمادوست و استافیلوکوکوس، انتروباکتریاسه و باکتری های تولید کننده H2S طی زمان نگهداری افزایش یافتند. میزان بازهای ازته فرار از 30/6 میلی گرم نیتروژن بر 100 گرم تا 88/28 میلی گرم نیتروژن بر 100 گرم، میزان تری متیل آمین از 53/2  میلی گرم نیتروژن بر 100 گرم به 87/15 میلی گرم نیتروژن بر 100 گرم، میزان pH از 87/6 تا 49/7، میزان تیوباربیتوریک اسید از 66/0 مالون آلدهید اکیوالان بر کیلوگرم نمونه تا 80/1 مالون آلدهید بر کیلوگرم نمونه و میزان اسید چرب آزاد از 05/1 درصد اولئیک اسید تا 39/1 درصد اولئیک اسید متغیر در روزهای صفر و 16 به ترتیب بود. روش شاخص کیفی یک ارتباط خطی با زمان نگهداری (333/9-خطی زمان نگهداری× 933/7= روش شاخص کیفی ، 987/0R=) نشان داد و زمان نگهداری می تواند با دقت ±3 روز تخمین زده شود. آنالیز رگرسیون با استفاده از محدوده قابل قبول تنظیم شده به وسیله ICMSF (1986) برای باکتری های مزوفیل (log cfu/g 7) نشان داد که ماندگاری ماهی کفال پشت سبز کامل نگهداری شده در یخچال 11-10 روز تخمین زده شده است. آنالیزهای TVB-N، pH، TBA، میکروبی، رنگ سنجی و حسی همبستگی خیلی بالا با زمان نگهداری دارد و ممکن است به عنوان شاخص­های مناسب برای ارزیابی فساد ماهی کفال پشت سبز کامل نگهداری شده در یخچال بررسی شود.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه نشان داد که مدت ماندگاری ماهی کفال پشت سبز کامل نگهداری شده در یخچال 12 روز می باشد.
واژه‌های کلیدی: Chelon subviridis، شاخص‌های‌ کیفی، فساد ماهی، نگهداری در یخچال، زمان ماندگاری
متن کامل [PDF 641 kb]   (385 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زيست­ شناسی دريا
دریافت: 1398/8/11 | ویرایش نهایی: 1401/3/3 | پذیرش: 1399/3/30 | انتشار الکترونیک: 1399/10/20


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghani Kuvei F, Khodanazary A, Zamani E. Evaluation of greenback grey mullet (Chelon subviridis quality during 16 day stored at refrigerator (4ºC). Journal of Oceanography 2021; 11 (44) :127-143
URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-1306-fa.html

غنی کووئی فاطمه، خدانظری آی ناز، زمانی اسحاق. ارزیابی کیفیت ماهی کفال پشت سبز (Chelon subviridis) طی 16 روز نگهداری در یخچال (ºC 4). اقیانوس شناسی. 1399; 11 (44) :127-143

URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-1306-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 44 - ( 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4657