این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
هدف از این مقاله، بررسی اثر ستیهندگی سطوح مختلف آفلاتوکسین ب 1 و زیرالنون جیره غذایی بر فعالیت آنزیم های گوارشی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) است. بدین منظور، تعداد 540 قطعه ماهی قزلآلای رنگین کمان (± خطای استاندارد) 0/2 ± 3 گرمی در 9 تیمار با سطوح مختلف سموم آفلاتوکسین ب1 (0، 25، 50 ppb) و زیرالنون (0، 200، 400 ppb) در جیره غذایی به مدت 4 هفته پرورش یافتند و در انتها، نمونههای زوائد پیلوریک جهت سنجش فعالیت آلکالین پروتئاز، لیپاز و آمیلاز تهیه شدند. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که تغذیه با جیرههای غذایی آلوده به آفلاتوکسین و زیرالنون حداقل به مدت 4 هفته اثری روی میزان فعالیت آنزیم آلکالین پروتئاز ندارد (0/05
P). بیشترین میزان فعالیت آنزیم آمیلاز در گروه تغذیه شده با جیره غذایی فاقد آفلاتوکسین مشاهده گردید، که اختلاف معنی داری با ماهیان تغذیه شده با جیره های غذایی حاوی آفلاتوکسین 25 ppb یا آفلاتوکسین 50 ppb داشت (0/05>P). نتایج این مطالعه نشان دادند که در حضور همزمان دو سم، اثر کاهندگی آنها بر میزان فعالیت آنزیم لیپاز تعدیل می شود.
Daghestani B, Imani A, Noori F, Farzaneh M, Kourosh Sarvi Moghanlou K. Antagonistic Effect of Various Dietary Levels of Aflatoxin B1 and Zearalenone on Digestive Enzymes Activity of Fingerling Rainbow
Trout (Oncorhynchus mykiss). Journal of Oceanography 2019; 9 (36) :13-21 URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-1282-fa.html
داغستانی بهروز، ایمانی احمد، نوری فرزانه، فرزانه محسن، سروی مغانلو کوروش. اثر ستیهندگی سطوح مختلف آفلاتوکسین ب1 و زیرالنون جیره غذایی بر فعالیت آنزیم-های گوارشی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchys mykiss). اقیانوس شناسی. 1397; 9 (36) :13-21