[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی ::
اطلاعات نشریه::
راهنمای نویسندگان::
بخش داوری::
ثبت نام و اشتراک::
سیاست های نشریه::
آمار و ارقام نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
تسهیلات پایگاه::
سامانه های پژوهشگاه::
تماس با ما::
::
فرمت مقالات نشریه

فرمت مقاله برای نگارندگان
لطفا قبل از ارسال مقاله، بخش
شیوه‌نامه نگارش مقالات
را مطالعه و مقاله خود را با فرمت جدید نشریه مطابقت دهید 

..
پایگاه ها و نمایه ها


AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
CC BY
تبعیت از قوانین COPE

 
این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
..
:: دوره 9، شماره 36 - ( 1397 ) ::
جلد 9 شماره 36 صفحات 21-13 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ستیهندگی سطوح مختلف آفلاتوکسین ب1 و زیرالنون جیره غذایی بر فعالیت آنزیم-های گوارشی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchys mykiss)
بهروز داغستانی ، احمد ایمانی ، فرزانه نوری ، محسن فرزانه ، کوروش سروی مغانلو
دانشگاه ارومیه ، a.imani@urmia.ac.ir
چکیده:   (5741 مشاهده)
هدف از این مقاله، بررسی اثر ستیهندگی سطوح مختلف آفلاتوکسین ب 1 و زیرالنون جیره غذایی بر فعالیت آنزیم های گوارشی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) است. بدین منظور، تعداد 540 قطعه ماهی قزلآلای رنگین کمان (± خطای استاندارد) 0/2 ± 3 گرمی در 9 تیمار با سطوح مختلف سموم آفلاتوکسین ب1 (0، 25، 50 ppb) و زیرالنون (0، 200، 400 ppb) در جیره غذایی به مدت 4 هفته پرورش  یافتند و در انتها، نمونههای زوائد پیلوریک جهت سنجش فعالیت آلکالین پروتئاز، لیپاز و آمیلاز تهیه شدند. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که تغذیه با جیرههای غذایی آلوده به آفلاتوکسین و زیرالنون حداقل به مدت 4 هفته اثری روی میزان فعالیت آنزیم آلکالین پروتئاز ندارد (0/05P). بیشترین میزان فعالیت آنزیم آمیلاز در گروه تغذیه شده با جیره غذایی فاقد آفلاتوکسین مشاهده گردید، که اختلاف معنی داری با ماهیان تغذیه شده با جیره های غذایی حاوی آفلاتوکسین 25 ppb یا آفلاتوکسین 50 ppb داشت (0/05>P). نتایج این مطالعه نشان دادند که در حضور همزمان دو سم، اثر کاهندگی آنها بر میزان فعالیت آنزیم لیپاز تعدیل می شود.
واژه‌های کلیدی: زوائد پیلوریک، سموم قارچی، آنزیم‌های گوارشی، جیره غذایی، ماهی قزل آلای رنگین کمان
متن کامل [PDF 304 kb]   (1686 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زيست­ شناسی دريا
دریافت: 1397/5/27 | ویرایش نهایی: 1398/2/15 | پذیرش: 1397/9/25 | انتشار الکترونیک: 1398/2/14



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Daghestani B, Imani A, Noori F, Farzaneh M, Kourosh Sarvi Moghanlou K. Antagonistic Effect of Various Dietary Levels of Aflatoxin B1 and Zearalenone on Digestive Enzymes Activity of Fingerling Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss). Journal of Oceanography 2019; 9 (36) :13-21
URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-1282-fa.html

داغستانی بهروز، ایمانی احمد، نوری فرزانه، فرزانه محسن، سروی مغانلو کوروش. اثر ستیهندگی سطوح مختلف آفلاتوکسین ب1 و زیرالنون جیره غذایی بر فعالیت آنزیم-های گوارشی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchys mykiss). اقیانوس شناسی. 1397; 9 (36) :13-21

URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-1282-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 36 - ( 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4657