:: دوره 9، شماره 36 - ( 1397 ) ::
جلد 9 شماره 36 صفحات 46-39 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ویژگی ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره های آبی و الکلی خاره‌چسب Siphonaria carbo
احمد شادی ، امیر وزیری زاده ، فاطمه آفریدون ، خانمناز عبادی
دانشگاه خلیج فارس بوشهر ، shadi@pgu.ac.ir
چکیده:   (4699 مشاهده)
در این مقاله، خواص ضد باکتریایی خار ه چسب Siphonaria carbo، علیه باکتری های Escherichia coli و ،Staphylococcus aureus و خواص ضد قارچی آن علیه قارچ Saprolegnia parasitica به روش چاهک مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین ویژگی آنتیاکسیدانی این گونه با روش مالوندیآلدئید عصارههای به دست آمده (خام اتانولی و آبی از دو بافت خیس و خشک) ازخاره چسب گونه مورد نظر ارزیابی شد. نتایج نشان دادند که عصاره اتانولی از بافت خشک دارای کمترین پراکسیداسیون چربی (±SD) (30/54±0/49) و بالاترین خاصیت آنتیاکسیدانی است. همچنین عصاره آبی از بافت تر با بیشترین پراکسیداسیون چربی (0/74±44/45) ضعیف ترین اثر آنتی اکسیدانی را دارا می باشد. نتایج بررسی ضد باکتریایی نشان دادند که عصاره های مورد آزمون، دارای ویژگی ضد باکتریایی معنیداری نبودند. این مطالعه نشان داد که خواص آنتی اکسیدانی در عصاره های زیستی Siphonaria carbo وجود دارد. بررسی شیمیایی دقیق تر جهت شناسایی ترکیبات موثر که سبب این ویژگی شده اند، پیشنهاد می شود.
واژه‌های کلیدی: تولیدات ثانویه، خواص آنتی اکسیدانی، فراورده های طبیعی دریا، Siphonaria carbo
متن کامل [PDF 288 kb]   (1299 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زيست­ شناسی دريا
دریافت: 1396/8/13 | ویرایش نهایی: 1398/2/15 | پذیرش: 1396/12/7 | انتشار الکترونیک: 1398/2/14



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 36 - ( 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها