این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
در این مقاله، خواص ضد باکتریایی خار ه چسب Siphonaria carbo، علیه باکتری های Escherichia coli و ،Staphylococcus aureus و خواص ضد قارچی آن علیه قارچ Saprolegnia parasitica به روش چاهک مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین ویژگی آنتیاکسیدانی این گونه با روش مالوندیآلدئید عصارههای به دست آمده (خام اتانولی و آبی از دو بافت خیس و خشک) ازخاره چسب گونه مورد نظر ارزیابی شد. نتایج نشان دادند که عصاره اتانولی از بافت خشک دارای کمترین پراکسیداسیون چربی (±SD) (30/54±0/49) و بالاترین خاصیت آنتیاکسیدانی است. همچنین عصاره آبی از بافت تر با بیشترین پراکسیداسیون چربی (0/74±44/45) ضعیف ترین اثر آنتی اکسیدانی را دارا می باشد. نتایج بررسی ضد باکتریایی نشان دادند که عصاره های مورد آزمون، دارای ویژگی ضد باکتریایی معنیداری نبودند. این مطالعه نشان داد که خواص آنتی اکسیدانی در عصاره های زیستی Siphonaria carbo وجود دارد. بررسی شیمیایی دقیق تر جهت شناسایی ترکیبات موثر که سبب این ویژگی شده اند، پیشنهاد می شود.
Shadi A, Vazirizadeh A, Afridon F, Ebadi K. Investigation of Antibacterial, Antifungal and Antioxidant Activity of Marine Limpet Siphonaria carbo. Journal of Oceanography 2019; 9 (36) :39-46 URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-1136-fa.html
شادی احمد، وزیری زاده امیر، آفریدون فاطمه، عبادی خانمناز. بررسی ویژگی ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره های آبی و الکلی خارهچسب Siphonaria carbo. اقیانوس شناسی. 1397; 9 (36) :39-46