این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
تحلیل و تفسیر داده های ارزشمند میدانی به طور مستقل و یا همراه با شبیه سازیهای عددی می توانند وضعیت عمومی کمیت های اقیانوس شناسی منطقه مورد مطالعه را تبیین نمایند. در این راستا تعیین الگوی عمومی امواج، منشاء آنها و ترکیب فصلی و توزیع آماری ارتفاع، دوره تناوب و راستای آنها به طور ویژه اطلاعات مفیدی را برای مقاصد مدیریتی و مهندسی سواحل و احداث سازههای ساحلی و فراساحلی در اختیار می گذارند. در این مقاله دادههای میدانی موج ایستگاه بندر جاسک در سواحل شرقی استان هرمزگان در عمق 25 متری و در بازه زمانی یک ساله مورد پردازش، تحلیل آماری و تفسیر کاربردی قرار گرفت. همچنین نتایج حاصل با نتایج خروجی 12 ساله حاصل از مدلسازی ISWM مورد مقایسه قرار گرفت. تفسیر الگوی عمومی امواج سواحل شرقی استان هرمزگان شامل بررسی توزیع جهتی امواج و تعیین درصد ترکیب امواج دورآ و محلی از مزایای این تحقیق است. بر اساس نتایج به دست آمده از تحقیق حاضر، بیشترین ارتفاع شاخص و دوره تناوب متناسب با انرژی بیشینه (پریود پیک) به ترتیب 51/2 متر و 17 ثانیه بهدست آمد. همین طور جهت غالب امواج، جهت جنوب شرقی با فراوانی 45 درصد محاسبه گردید.
Asgari H R, Shanehsazzadeh A, Akbari G H, Ardalan H. Study on Wave Characteristics Based on Field Data Analysis: A Case Study of Jask. Journal of Oceanography 2016; 6 (24) :1-11 URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-871-fa.html