این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
این مقاله به بررسی تاثیر جنیستئین بر ساختار بافتی تخمدان ماهی گورامی سه خال (Trichogaster tricopterus ) پرداخته است. شش گروه از ماهی های نابالغ به صورت تزریق داخل عضلانی در معرض جنیستئین با دوزهای mg/kg ٠/١٥ , mg/kg ١/٥ , mg/kg ١٥ و β ١٧- استرادیول قرار گرفتند. در این راستا گروه شم اتانول دریافت نموده و تیماری روی گروه کنترل صورت نگرفت. سپس برش تخمدان تهیه و از لحاظ بافت شناسی مورد بررسی قرار گرفت. آزمون مقایسه دو به دو بر اساس آزمون Tukey، بین میانگین قطر اووسیت در تیمار مربوط به جنیستئین با دوز mg/kg ٠/١٥ و E2 با دوز mg/kg ٠/١٥ با گروه کنترل اختلاف معنی داری نشان داد .(P<٠/٠٠١ ). بر اساس آزمون Mann-Whitney شمارش اووسیتها درمراحل رشد و نمو در تیمار با جنیستئین mg/kg ٠/١٥ و mg/kg ١٥ در مقایسه با گروه کنترل اختلاف معنی داری مشاهده شد (P<0/001 ) جنیستئین در دوز ٠/١٥ دارای اثر استروژنی بود و باعث افزایش رشد و نمو اووسیتها در تخمدان شد. در حالیکه جنیستئین با دوز mg/kg ١٥ خواص آنتی استروژنی از خود نشان داد. β ١٧ - استرادیول در دوز mg/kg ١٥ باعث کاهش و در دوز ٠/١٥ باعث افزایش رشد و نمو در اووسیت ها شد. بر اساس نتایج به دست آمده، جنیستئین دارای اثر دوگانه استروژنی و آنتی استروژنی است. همچنین استروژن E2 در دوزهای بالا رشد و نمو اووسیت را به تاخیر می اندازد.
Sepehr M, Oryan S, Naji T, Yaghmayee P. Investigation in Histological Effects of Genistein on the Ovarian Tissue of Fish Three Spot Gourami (Trichogaster trichopterus). Journal of Oceanography 2015; 6 (23) :9-17 URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-845-fa.html