[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی ::
اطلاعات نشریه::
راهنمای نویسندگان::
بخش داوری::
ثبت نام و اشتراک::
سیاست های نشریه::
آمار و ارقام نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
تسهیلات پایگاه::
سامانه های پژوهشگاه::
تماس با ما::
::
فرمت مقالات نشریه

فرمت مقاله برای نگارندگان
لطفا قبل از ارسال مقاله، بخش
شیوه‌نامه نگارش مقالات
را مطالعه و مقاله خود را با فرمت جدید نشریه مطابقت دهید 

..
پایگاه ها و نمایه ها


AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
CC BY
تبعیت از قوانین COPE

 
این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
..
:: دوره 1، شماره 1 - ( 1389 ) ::
جلد 1 شماره 1 صفحات 63-63 برگشت به فهرست نسخه ها
پایش محیط‌های صنعتی در شرایط نامتعادل محیطی
الکسی کوراپو ، والگا زورنیکوا
چکیده:   (14481 مشاهده)
هدف از این پایش بررسی و تخمین تغییرات زیست محیطی است که بر اثر فعالیت‌های صنعتی صورت می‌گیرد. انجام این پایش بیشتر توسط شرکت‌های روسی که مسئولیت اکتشاف، تولید و تصفیه مواد نفتی در دریای خزر را به‌عهده دارند، صورت گرفته است. حل مشکلات زیست محیطی در شرایط نامتعادل محیط زیست مسئله بسیار پیچیده‌ای است، چرا که تغییرات تحت اثر شرایط غیرنفتی (غیروابسته به نفت) شرایط طبیعی و عوامل انسان ساخت مانند ورودی رودخانه‌ها، گردش آب، دریانوردی و شیلات قرار دارد. تحت این شرایط لازم است که تغییرات درونی (مانند تغییراتی که بر اثر گاز و نفت) از فعالیت‌های بیرونی (که شاخص آنها عوامل خارج از نفت) است، جدا شوند. در غیر این صورت احتمال اینکه عوامل بیرونی نقش مهمی در ایجاد تغییر داشته باشند ولی به نفت و گاز نسبت داده شوند وجود دارد. جهت بررسی و تخمین تأثیر عوامل خارجی و داخلی روی وضعیت محیط زیست در مناطقی که نفت و گاز وجود دارد، انجام مشاهدات در سایت‌های محدود بزرگ (سایت تست) و سایت‌های کوچک به نام سایت‌های بسته پلیگنی ضروری است. سایت‌های بزرگ بیشتر جهت تخمین اثر عوامل خارجی کاربرد دارند، در صورتی که سایت‌های کوچکتر جهت تعیین میزان اثر عوامل داخلی که همان نفت و گاز است مورد استفاده قرار می گیرند. بوم سامانه (اکوسیستم) شمال دریای خزر بسیار پایدار است لذا با توجه به این ملاحظات OAO (شرکت Lukoil) برنامه‌ای جهت پایش فعالیت‌های صنعتی در این منطقه تدارک دید. این برنامه مشاهداتی را در سه سطح مدنظر قرار دارد: الف) مناطقی که احتیاج به مجوز دارند- سطح 3 ب) معماری و منابع سطح 2 ج) SEFDR (سکوهای حفاری که به صورت شناور) و ابزار و ادوات سطح 1 در سال 2006 ضمن حفاری در منطقه V.Filanovsky (پلیگن شماره 1 سکوی نفتی) افزایش غلظت باریوم در آب دریا در رسوبات بسته مشاهده شد. بنابراین وجود باریوم در آب و رسوبات به عنوان یک عمل غیر مدیریتی و نوعی بی‌توجهی بوده و باعث آلوده شدن محیط آب تلقی گردیده است. اما سپس با مطالعه سطح 2 در سایت بزرگ که باز هم حفاری در آن منطقه صورت می‌گرفته است، این وضعیت مردود شناخته شد، چرا که مقدار باریوم در این منطقه نیز افزایش پیدا کرد. بنابراین چنین می‌توان نتیجه‌گیری کرد که عامل خارجی موجب ایجاد این وضعیت شده و باعث پخش و پراکنش باریوم در منطقه وسیعی از شمال خزر شده است.
واژه‌های کلیدی: شرایط محیطی، صنعت، شمال دریای خزر، IEM و باریم
متن کامل [PDF 151 kb]   (2182 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1390/10/21 | ویرایش نهایی: 1390/11/5 | پذیرش: 1395/8/2 | انتشار الکترونیک: 1395/8/2


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kurapov A, Zornikova O. Industrial Environmental Monitoring in the Conditions of Unstable Environmental Situation. Journal of Oceanography 2010; 1 (1) :63-63
URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-8-fa.html

کوراپو الکسی، زورنیکوا والگا. پایش محیط‌های صنعتی در شرایط نامتعادل محیطی. اقیانوس شناسی. 1389; 1 (1) :63-63

URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-8-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 1 - ( 1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4657