این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
وجود عناصر سنگین در بومسامانههای آبی سالهاست که مشکلات زیست محیطی زیادی را بهوجود آورده است. این عناصر در نتیجهی عوامل طبیعی و فعالیتهای صنعتی، کشاورزی و فاضلابهای شهری وارد محیط می-شوند و از طریق زنجیرهی غذایی در بدن آبزیان تجمع مییابند. گیاه حرا بهعنوان حلقهای از زنجیرهی غذایی به واسطهی توانایی در جذب فلزات سنگین میتواند نشانگر افزایش نسبی غلظت این عناصر در رسوبات بومسامانه-های مورد نظر باشد. در این مطالعه بهمنظور تعیین غلظت فلزات سنگین (Cu, Pb, Ni, Cd) در رسوبات منطقه بندر امام خمینی(ره) و گیاه حرا و بررسی میزان تحرک این فلزات بر اساس ضریب غنی شدگی، 9 ایستگاه در رویشگاههای مانگرو انتخاب گردید و نمونههایی از برگ، ریشه مانگرو به همراه رسوبات منطقه جمعآوری شد. نمونهها در اسید غلیظ هضم شدند و غلظت فلزات در آنها با استفاده از دستگاه جذب اتمیاندازهگیری گردید. نتایج نشان داد که غلظت فلزات در ریشه گیاهان بیشتر از برگ بود. همچنین همبستگی معنیداری بین غلظت فلزات در ریشه و رسوب وجود داشت. بنابراین ریشه گیاه حرا میتواند بایومانیتور مناسبی برای رسوبات آلوده به فلزات سنگین باشد. میانگین ضریب غنیشدگی در برگ و ریشهی گیاه حرا برای همه فلزات کمتر از 1 بود که موید این مطلب است که حالت تجمع و دسترسی در گیاه متوسط است.
Cheraghi M, Safahieh A, Dadolahi Sohrab A, Ghanemi K, Doraghi A. Determination of Heavy Metals Concentrations in the Mangroves (Avicennia marina) and Sediments of Imam Khomeini Port. Journal of Oceanography 2013; 4 (14) :19-25 URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-371-fa.html