[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی ::
اطلاعات نشریه::
راهنمای نویسندگان::
بخش داوری::
ثبت نام و اشتراک::
سیاست های نشریه::
آمار و ارقام نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
تسهیلات پایگاه::
سامانه های پژوهشگاه::
تماس با ما::
::
فرمت مقالات نشریه

فرمت مقاله برای نگارندگان
لطفا قبل از ارسال مقاله، بخش
شیوه‌نامه نگارش مقالات
را مطالعه و مقاله خود را با فرمت جدید نشریه مطابقت دهید 

..
پایگاه ها و نمایه ها


AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
CC BY
تبعیت از قوانین COPE

 
این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
..
:: دوره 3، شماره 11 - ( 1391 ) ::
جلد 3 شماره 11 صفحات 90-83 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر نانو‌ذرات نقره کلوئیدی بر فلور باکتریایی پوست ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان(Oncorhynchus mykiss)
حمید سالاری جو ، محمدرضا کلباسی ، اسماعیل عبداله زاده
، kalbassi_m@modares.ac.ir
چکیده:   (18949 مشاهده)
نانو ذرات نقره به‌دلیل داشتن خاصیت ضد باکتریایی 56 درصد نانومواد تولید شده را در سطح جهان به‌خود اختصاص می‌دهد. از این‌رو در صورت رهایش نانو‌ذرات نقره به بوم‌سامانه‌های آبی، خطرات جبران‌ناپذیری را برای موجودات زنده این بوم‌سامانه‌ها بویژه باکتری‌های همزیست به‌همراه خواهد داشت. هدف از مطالعه‌ی حاضر، بررسی تاثیر نانوذرات نقره بر فلور طبیعی باکتریایی پوست ماهی قزل آلای رنگین‌کمان است. جهت اطمینان از کیفیت نانو‌ذرات نقره از دستگاه‌های ICP، Zetasizer، TEM، EDX و اسپکتوفتومتر استفاده گردید. پس از 14 روز نگهداری ماهیان در غلظت‌های 1، 1/0 و صفر میلی‌گرم در لیتر نانو‌ذرات نقره، تعداد باکتری‌های مزوفیل، سرمادوست، انتروباکتریاسه و باکتری‌های اسید لاکتیک پوست ماهیان به روش پورپلیت مورد شمارش قرار گرفت.نتایج نشان داد با افزایش غلظت نانو‌ذرات نقره جمعیت باکتری‌هایلاکتیک اسید پوست ماهیان به‌طور معنی‌داری کاهش یافت و باکتری‌های مزوفیل و انتروباکتریاسه از لحاظ آماری تاثیر‌پذیری کمتری در برابر نانو-ذرات نقره از خود نشان دادند.در حالی‌که با افزایش غلظت نانو‌ذرات نقره، جمعیت باکتری‌های سرمادوست پوست ماهیان به‌طور معنی‌داری افزایش یافت.تحلیل نتایج نشان می‌دهد که خواص ضد باکتریایی نانو نقره به‌صورت انتخابی بوده وبسته به نوع گروه باکتری مورد مطالعه متفاوت است.
واژه‌های کلیدی: نانو‌ذرات نقره، فلور باکتریایی، قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss).
متن کامل [PDF 750 kb]   (2895 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1391/9/21 | ویرایش نهایی: 1391/9/22 | پذیرش: 1392/6/31 | انتشار الکترونیک: 1392/6/31


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salari-Joo H, Kalbassi M R, Abdollahzadeh E. Effect of Silver Nanoparticles on Bacterial Flora of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Skin. Journal of Oceanography 2012; 3 (11) :83-90
URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-244-fa.html

سالاری جو حمید، کلباسی محمدرضا، عبداله زاده اسماعیل. تاثیر نانو‌ذرات نقره کلوئیدی بر فلور باکتریایی پوست ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان(Oncorhynchus mykiss). اقیانوس شناسی. 1391; 3 (11) :83-90

URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-244-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 11 - ( 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4657