تاثیر نانوذرات نقره کلوئیدی بر فلور باکتریایی پوست ماهی قزلآلای رنگینکمان(Oncorhynchus mykiss)
|
حمید سالاری جو ، محمدرضا کلباسی ، اسماعیل عبداله زاده |
، kalbassi_m@modares.ac.ir |
|
چکیده: (18949 مشاهده) |
نانو ذرات نقره بهدلیل داشتن خاصیت ضد باکتریایی 56 درصد نانومواد تولید شده را در سطح جهان بهخود اختصاص میدهد. از اینرو در صورت رهایش نانوذرات نقره به بومسامانههای آبی، خطرات جبرانناپذیری را برای موجودات زنده این بومسامانهها بویژه باکتریهای همزیست بههمراه خواهد داشت. هدف از مطالعهی حاضر، بررسی تاثیر نانوذرات نقره بر فلور طبیعی باکتریایی پوست ماهی قزل آلای رنگینکمان است. جهت اطمینان از کیفیت نانوذرات نقره از دستگاههای ICP، Zetasizer، TEM، EDX و اسپکتوفتومتر استفاده گردید. پس از 14 روز نگهداری ماهیان در غلظتهای 1، 1/0 و صفر میلیگرم در لیتر نانوذرات نقره، تعداد باکتریهای مزوفیل، سرمادوست، انتروباکتریاسه و باکتریهای اسید لاکتیک پوست ماهیان به روش پورپلیت مورد شمارش قرار گرفت.نتایج نشان داد با افزایش غلظت نانوذرات نقره جمعیت باکتریهایلاکتیک اسید پوست ماهیان بهطور معنیداری کاهش یافت و باکتریهای مزوفیل و انتروباکتریاسه از لحاظ آماری تاثیرپذیری کمتری در برابر نانو-ذرات نقره از خود نشان دادند.در حالیکه با افزایش غلظت نانوذرات نقره، جمعیت باکتریهای سرمادوست پوست ماهیان بهطور معنیداری افزایش یافت.تحلیل نتایج نشان میدهد که خواص ضد باکتریایی نانو نقره بهصورت انتخابی بوده وبسته به نوع گروه باکتری مورد مطالعه متفاوت است. |
|
واژههای کلیدی: نانوذرات نقره، فلور باکتریایی، قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss). |
|
متن کامل [PDF 750 kb]
(2895 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1391/9/21 | ویرایش نهایی: 1391/9/22 | پذیرش: 1392/6/31 | انتشار الکترونیک: 1392/6/31
|
|
|
|