[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی ::
اطلاعات نشریه::
راهنمای نویسندگان::
بخش داوری::
ثبت نام و اشتراک::
سیاست های نشریه::
آمار و ارقام نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
تسهیلات پایگاه::
سامانه های پژوهشگاه::
تماس با ما::
::
فرمت مقالات نشریه

فرمت مقاله برای نگارندگان
لطفا قبل از ارسال مقاله، بخش
شیوه‌نامه نگارش مقالات
را مطالعه و مقاله خود را با فرمت جدید نشریه مطابقت دهید 

..
پایگاه ها و نمایه ها


AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
CC BY
تبعیت از قوانین COPE

 
این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
..
:: پاییز ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی جایگزینی پودر ضایعات مرغ هیدرولیزی بجای پودر ماهی بر رشد، ترکیب بدن و هیستومورفومتری روده تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus)
فائقه حبیب‌زاده استاد کلایه ، زهرا بصیر ، رحیم پیغان ، رجیم عبدی
گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران ، z.basir@scu.ac.ir
چکیده:   (30 مشاهده)
پیشینه و اهداف: تولید آبزی‏پروری در سال‏های اخیر به طور پیوسته افزایش یافته است. هزینه غذا امروزه بین ۳۰-۶۰% هزینه تولید یک سیستم پرورشی را تشکیل می‌دهد و می‏توان بیان کرد که بالاترین بخش هزینه‌های آبزی‏پروری مربوط به تغذیه است. بنابراین پرورش‏دهندگان و دانشمندان در زمینه آبزی‏پروری با همکاری همدیگر در تلاش برای به دست آوردن یک جیره‌غذایی که از یک طرف دارای تمامی نیازهای غذایی ماهی باشد و از طرف دیگر قیمت تمام شده متناسبی داشته باشد.
روش‌ها‌: برای این منظور تعداد 150 قطعه ماهی تیلاپیا در محدوده وزن 45 40 گرم به طور تصادفی در پنج تیمار با سه تکرار توزیع شدند. ماهیان روزانه در سه نوبت و به مدت 8 هفته توسط جیره های متفاوت تغذیه شدند. در طول دوره ماهیان گروه کنترل روزانه غذای تجاری حاوی 30 درصد پروتئین (100% جیره پودر ماهی) و ماهیان تیمار از جیره های غذایی با نسبت های مختلف 10،5، 15 و 20% پودر ضایعات مرغ هیدرولیزی به جای پودر ماهی استفاده کردند. در پایان مطالعه، شاخص‌های رشد، اندازه گیری ترکیبات لاشه و آزمایشات هیستومورفومتری بر روده ماهیان مورد سنجش قرارگرفت.
یافته‌ها: در مطالعه حاضر کمترین شاخص های رشد و بیشترین تغییرات در تیمار 20 درصد جایگزینی به جای پودر ماهی نسبت به تیمار شاهد مشاهده شد و نتایج این مطالعه نشان داد که ضریب تبدیل غذایی، شاخص سود و میزان کارآیی پروتئین در گروه با 15 درصد جایگزینی از همه گروه ها بیشتر بود. از لحاظ ترکیبات لاشه بیشترین میزان پروتئین تام و چربی در گروه 15 درصد جایگزینی دیده شد. در بررسی‌های بافت شناسی درگروه‌های مختلف نسبت به تیمار شاهد تخریب بافتی مشاهده نشد که نشان دهنده انتریت روده ای در ماهی باشد، اما در گروه با 20% جایگزینی کمی نفوذ سلول های التهابی و تخریب بافتی مشاهده شد. از طرفی با بررسی های هیستومتری ویلی‏های روده در گروه با 15% جایگزینی طول و عرض ویلی ها افزایش یافته بود که این مورد نشان دهنده افزایش جذب مواد غذایی است.
نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این مطالعه حاکی از آن است که پودر ضایعات مرغ هیدرولیزی به جای پودر ماهی را می‌توان تا میزان حداکثر 15 درصد جایگزین پودر ماهی در جیره غذایی ماهی تیلاپیا بدون اینکه تأثیر منفی بر روی عملکرد رشد و پارامترهای بافت شناسی روده داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: پودر ضایعات مرغ، پودر ماهی، هیستومورفومتری، تیلاپیای نیل
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات و آبزیان
دریافت: 1404/4/13 | ویرایش نهایی: 1404/10/2 | پذیرش: 1404/9/15



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4722