[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی ::
اطلاعات نشریه::
راهنمای نویسندگان::
بخش داوری::
ثبت نام و اشتراک::
سیاست های نشریه::
آمار و ارقام نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
تسهیلات پایگاه::
سامانه های پژوهشگاه::
تماس با ما::
::
فرمت مقالات نشریه

فرمت مقاله برای نگارندگان
لطفا قبل از ارسال مقاله، بخش
شیوه‌نامه نگارش مقالات
را مطالعه و مقاله خود را با فرمت جدید نشریه مطابقت دهید 

..
پایگاه ها و نمایه ها


AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
CC BY
تبعیت از قوانین COPE

 
این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
..
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین روش شاخص کیفی ماهی کفال خاکستری Chelon subviridis کامل نگهداری شده در یخ و تخمین ماندگاری آن
فاطمه غنی کوویی ، آی ناز خدانظری ، اسحاق زمانی
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران. ، khodanazary@yahoo.com
چکیده:   (22 مشاهده)
پیشینه و اهداف: این مطالعه با هدف توسعه یک روش شاخص کیفیت  برای ماهی کفال خاکستری کامل ذخیره شده در یخ و تخمین ماندگاری آن در طول 16 روز ذخیره‌سازی  انجام شد.
روش‌ها‌: برای این منظور، آنالیز دوره‌ای میکروبیولوژیکی (مزوفیل کل، سرمادوست)، خصوصیات فیزیکوشیمیایی (TVB-N، TMA، pH، TBARS و FFA)، رنگ سنجی و آنالیز حسی (پروتکل روش شاخص کیفیت) انجام شد.  
یافته‌ها: برای همبستگی ویژگی‌های روش شاخص کیفیت از رگرسیون حداقل مربعات جزئی (PLS) و برای بررسی متغیرها به عنوان تابعی از زمان ذخیره‌سازی از تحلیل رگرسیون خطی استفاده شد. تجزیه و تحلیل مؤلفه اصلی (PCA) برای تفسیر پارامترهای کیفیت فیزیکوشیمیایی و باکتریولوژیکی استفاده شد. طرح روش شاخص کیفیت  (QIM) بر اساس 34 نقطه ضعف ایجاد شد که در آن صفر نشان دهنده تازگی کلی است. شاخص کیفی (QI) یک رابطه خطی با زمان ذخیره سازی نشان داد (QIM= 7.633× storage time-9.433, R2= 0.975)، و زمان ذخیره باقی مانده را می توان با دقت 3 ± روز تخمین زد.
نتیجه‌گیری: از ادغام داده های حسی، میکروبیولوژیکی و فیزیکوشیمیایی، می توان تخمین زد که ماندگاری ماهی کفال کامل یخ ذخیره شده 12 روز است.
واژه‌های کلیدی: Chelon subviridis، تحلیل حسی، روش شاخص کیفیت، ماندگاری.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات و آبزیان
دریافت: 1403/9/18 | ویرایش نهایی: 1404/6/15 | پذیرش: 1404/6/15



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4718