[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی ::
اطلاعات نشریه::
راهنمای نویسندگان::
بخش داوری::
ثبت نام و اشتراک::
سیاست های نشریه::
آمار و ارقام نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
تسهیلات پایگاه::
سامانه های پژوهشگاه::
تماس با ما::
::
فرمت مقالات نشریه

فرمت مقاله برای نگارندگان
لطفا قبل از ارسال مقاله، بخش
شیوه‌نامه نگارش مقالات
را مطالعه و مقاله خود را با فرمت جدید نشریه مطابقت دهید 

..
پایگاه ها و نمایه ها


AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
CC BY
تبعیت از قوانین COPE

 
این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
..
:: زمستان ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعات سینتیک و ایزوترم جذب زیستی فلزات سنگین نیکل و کادمیم توسط باکتری Halobacillus trueperi جداسازی‌شده از پساب کارخانه ورودی به دریای مازندران‌
سلمان احمدی اسب چین ، داود صیامیان گرجی ، آیت نصرالهی عمران
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن ، davood_siyamiyan@yahoo.com
چکیده:   (105 مشاهده)
در این پژوهش باکتری گرم مثبت هالوباسیلوس تروپری جداسازی­شده از پساب کارخانه­ی تولید رنگ بابل ورودی به دریای مازندران، از منظر بیوشیمیایی ، مولکولی  مورد بررسی قرار گرفته،­ و سپس اثر پارامتر­هایی مانند pH، درجه­ی حرارت، غلظت فلز بر بازده حذف یون­های فلزی نیکل و کادمیم بررسی شد. با استفاده از تکنیک­های طیف­سنجی تبدیل فوریه­ی زیرقرمز (­FT-IR) و میکروسکوپـــــــی الکترون روبشی (­SEM­) سطوح درگیر در جذب زیستی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.­ بیش­ترین مقدار جذب یون­های فلزی کادمیم و نیکل به­وسیله­ی باکتری مورد مطالعه­در pH­­ ­حدود 6 و  7 به ترتیب بود، به­طوری­که در pH­ های بالاتر در مورد یون­های فلزی بدلیل رسوب یون فلزی، و در pH­ های پایین­تر بدلیل رقابت ­کاهش جذب مشاهده شد. بهترین دما برای جذب در هر دو فلز حدود 40 درجه سانتی گراد بوده است. بررسی سینتیک نشان داد، فرایند جذب یون­های فلزی در دقایق آغازین واکنش از سینتیک سریعی برخوردار است که به تدریج از شیب آن کاسته می­شود. بیش­ترین میزان حذف یون­های فلزی در 15 دقیقه­ی اول صورت می­گیرد و در بعد از آن فرایند جذب به آرامی ادامه یافته و در مدت زمان 90 دقیقه به تعادل می­رسد. ­این موضوع از آن جهت حایز اهمیت صنعتی است که در مدت زمان کم باکتری می­تواند بیش­تر فلز ها را از محلول آبی حذف نماید. ایزوترم لانگمویر، توسط داده­های تجربی تعادلی جذب فلزات کادمیم و نیکل را به خوبی توصیف نمود. نتایج جذب نشان داد که بیش­ترین مقدار جذب فلز(ظرفیت جذب بیشینه­ی جاذب) در حدود 5/0 و 7/0میلی­مول بر­گرم  جاذب خشک است. آنالیز SEM نشان داد، که فلز های مذکور جذب گروه‌های سطحی باکتری گردیدند، به طوریکه بعد از تماس با باکتری فرم شکل سطحی باکتری دچار تغییر گردید. بیشتر جذب فلز ها به صورت غیرفعال است در نتیجه می توان از این جاذب به صورت مرده و غیرفعال نیز استفاده کرد.
واژه‌های کلیدی: دریای مازندران، فلزات سمی‌، گروه های سطحی باکتری، حذف میکروبی، نقش pH
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: محيط ­زيست دريا / آلودگی دریا
دریافت: 1402/4/25 | ویرایش نهایی: 1404/2/8 | پذیرش: 1403/12/15



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4657