این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
به منظور بررسی های پالئواکولوژیک رودیست های کرتاسه فوقانی در اقیانوس تتیس و تأثیرات محیط و شرایط رسوبگذاری بر زندگی آنها سه برش از رسوبات سازند تاربور شامل تنگ ونک، تنگ زندان و کوه دزداران در زون زاگرس مرکزی، واقع در استان چهارمحال و بختیاری انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفت.بررسی ها اثبات نمود که ورود رسوبات آواری سازند امیران به داخل حوضه رسوبی در برش های تنگ ونک و تنگ زندان موجب ازدیاد مواد غذایی و ایجاد شرایط یوتروفیک شده است که این موقعیت برای تغذیه فونای رودیستی که همگی معلق خوار بوده اند موجب عظیم الجثه شدن رودیست ها گردیده است، در صورتیکه در برش کوه دزداران با عدم وجود نهشته های سازند امیران، جثه رودیست ها حالت نرمال دارند. در دو برش تنگ ونک و تنگ زندان جثه رودیست های دو خانواده هیپوریتیده ها و دیکتیوپچیده ها که زندگی منفرد در بستر های نرم و گلی داشته اند بسیار طویل و شکل چکمه مانند هستند که دلیل آن از دست دادن تعادل و خوابیدگی صدف ها بخاطر طول و وزن زیاد در انرژی بالای محیط بوده است و از طرفی رشد مجدد صدف ها پس از خوابیدن، به سمت قائم جهت مصون ماندن از تدفین شدن در رسوبات آواری امیران موجب شکل چکمه ای(انحنا) صدف ها شده است. پیچیدگی در صدف بعضی از خانواده های رودیست نیز روشی برای حفظ تعادل آنها در محیط های پر انرژی بوده است همچنین خانواده هایی که زندگی گروهی (گله ای) داشته اند مانند رادیولیتس ها، درکنار هم بودن آنها موجب ایجاد تکیه گاه و حفظ تعادل آنها شده است و لذا هیچگونه خمیدگی و پیچیدگی در آنها ایجاد نشده است.
Asgari Pirbalouti B. New findings from paleoecology of Upper Cretaceous in Tethys ocean(territory of Central Zagros). Journal of Oceanography 2023; 14 (53) :57-68 URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-1728-fa.html