[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی ::
اطلاعات نشریه::
راهنمای نویسندگان::
بخش داوری::
ثبت نام و اشتراک::
سیاست های نشریه::
آمار و ارقام نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
تسهیلات پایگاه::
سامانه های پژوهشگاه::
تماس با ما::
::
فرمت مقالات نشریه

فرمت مقاله برای نگارندگان
لطفا قبل از ارسال مقاله، بخش
شیوه‌نامه نگارش مقالات
را مطالعه و مقاله خود را با فرمت جدید نشریه مطابقت دهید 

..
پایگاه ها و نمایه ها


AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
CC BY
تبعیت از قوانین COPE

 
این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
..
:: دوره 10، شماره 39 - ( 1398 ) ::
جلد 10 شماره 39 صفحات 8-1 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه پروفایل اسیدهای چرب در گونه‌های غالب ماهیان خور گوبان (شمال غربی خلیج فارس)
الهه فروزنده، نسرین سخایی، احمد سواری، بابک دوست شناس، کمال غانمی
دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر ، nsakhaee@yahoo.com
چکیده:   (3719 مشاهده)
چکیده
هدف اصلی این پژوهش، مقایسه پروفایل اسیدهای چرب گونه­های غالب ماهیان خور گوبان بود. ماهیان محتوی درصد بالایی از اسیدهای چرب چند غیر اشباع امگا-3 می­باشند که یک ماده مغذی برای انسان به شمار می­رود. نمونه برداری در دو فصل تابستان و زمستان 1393 و از سه ایستگاه صورت گرفت. نتایج نشان داد که در ماهیان مورد مطالعه، پالمتیک و اولئیک اسید فراوان ترین اسید چرب اشباع و تک غیر اشباع بودند. میزان اولئیک اسید در سارم دهان بزرگ (Scomberoides commersoniannus)، ماهی لچه دهان نارنجی (Thryssa vitrirostris) و حسون (Saurida tumbil) بیشتر از سایرین بود (05/0P≤). میزان اسیدهای چرب چند غیر اشباع، در ماهی لچه دهان نارنجی و شورت نسبت به سایر گونه­ها اختلاف معنی دار داشت (05/0P≤). میزان اسید های چرب امگا-3 در ماهی شورت و امگا-6 در لچه دهان نارنجی و شورت بالاتر از سایر ماهی­ها بود (05/0P≤). در مجموع، ماهی لچه دهان نارنجی و سارم دهان بزرگ دارای بیشترین میزان اسید اولئیک بوده و بیشترین میزان اسیدهای چرب امگا-3 و 6 نیز در شورت و لچه دهان نارنجی مشاهده شد. بنابراین فیله ماهیان سارم دهان بزرگ، لچه دهان نارنجی و شورت از لحاظ اسیدهای چرب چند غیر اشباع امگا-3 و امگا-6 منبع غنی غذایی به شمار می­روند.
واژه‌های کلیدی: ترکیبات فنولی، آب‌های ساحلی چابهار، سارگاسوم، کاهو دریایی، اولتراسونیک، فولین سیو کالتو
متن کامل [PDF 510 kb]   (567 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زيست­ شناسی دريا
دریافت: 1396/11/10 | ویرایش نهایی: 1400/2/22 | پذیرش: 1397/8/19 | انتشار الکترونیک: 1399/3/6

فهرست منابع
1. اسدی، ه.؛ و دهقانی پشترودی، ر.، 1375. اطلس ماهیان خلیج فارس و دریای عمان. وزارت جهادکشاورزی. انتشارات سازمان تحقیقات و آموزش شیلات ایران. چاپ اول. انتشارات دانشگاه تهران. 226 صفحه.
2. اقتصادی عراقی، پ. و سجادی، ن.،. 1389. وابستگی تغییرات دمایی اسیدهای چرب هپتادکانوئیک و متیل هپتادکانوئیک به دمای آب دریا در بافت پای Chiton lamyi در خلیج چابهار. مجله اقیانوس شناسی. دوره 1، شماره 2، صفحات 45 - 46.
3. هادی زاده، ز.؛ مورکی، ن.؛ و معینی، س.، 1392. شناسایی ترکیب اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب در گوشت ماهی سارم دهان بزرگ (Scomberoides commersonnianus) در خلیج فارس. مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا، سال پنجم، شماره 17، صفحات 50-35.
4. گرجی¬زاده، ه. سخایی، ن.، دوست شناس، ب.، غانمی، ک.، ارچنگی، ب. 1395. بررسي پروفايل اسيدهاي چرب ريز جلبک-هايChlorella sp. ، Spirulina sp.و Chaetoceros sp. و معرفي آن¬ها به عنوان منابع بالقوه جديد جهت استخراج امگا 3 و امگا 6. نشریه طب جنوب. سال نوزدهم، شمار ه2، صفحات 212-224.
5. Arts, M., Kohler, C., 2009. Health and condition in fish: The influence of lipids on membrane competency and immune response, In: Arts, M., Brett, M., Kainz, M. (Ed.), Lipids in Aquatic Ecosystems. New York. NY. Springer. 237-256PP. [DOI:10.1007/978-0-387-89366-2_10]
6. Akbari, P.; Hosseini, S.A.; Imanpour, M.R., 2017. Enrichment of Artemia nauplii with essential fatty acids and vitamin C: effect on rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) larvae performance. Iranian Journal of Fisheries Science, 10(4): 557.569.
7. Aberumand, A.; Mohamedi, N.; Zemanpoor, M., 2017. Study of fatty acid composition of lipid class oil, proximate analysis and calorie value of Kijar in Iran. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Science, 11(1): 7-10. [DOI:10.5219/418]
8. Baeck, G.W. Park, J.M.; Huh, S.H.; Kim, H.J.; Jeong, J.M., 2014. Feeding habitat of kammal Thryssa kammalensis (Bleeker, 1849) in the coastal waters of Gadeok-do, Korea. Animal Cells and Systems, 18(2): 154-159. [DOI:10.1080/19768354.2014.907206]
9. Hadizaeh, Z.; Mooraki, N.; Moini, S., 2014. Detection of amino acid and fatty acid profiles in the meat of Talang queen (Scomberoides commersonnianus) in Persian Gulf. Journal of Marine Biology, 5(1): 35-50.
10. Hantoush, A.A.; Al-Hamadany, Q.H.; Al-Hasson, A.S.; Al-Ibadi, H.J., 2015. Nutritional value of important commercial fish from Iraqi waters. International Journal of Marine Science, 5(11): 1-5.
11. Kaya, Y.; Turan, H., 2010. Comparison of protein, lipid and fatty acid s composition of anchovy (Engraulis emcrasicolus L. 1758) during the commercial catching season. Journal of Muscle Food, 21(3): 474-483. [DOI:10.1111/j.1745-4573.2009.00196.x]
12. Ljubojevic, D.; Trbovic, D.; Lujic, J.; Bjelic-Cabrilo.; Kostic, D.; Novakov, N.; Cirkovic, M., 2013. Fatty acid composition of fishes from inland waters. Bulgarian Journal of Agricultural Science, 19(1): 62-71.
13. Łuczyńska, J.; Paszczyk, B.; Łuczyński, M.J., 2014. Fatty acid profiles in marine and freshwater fish from markets in northeastern Poland. Archives of Polish Fisheries, 22: 181-188. [DOI:10.2478/aopf-2014-0018]
14. Musaiger, A.O.; D'Souza, R., 2011. Fatty acid profile of raw and cooked fish consumed in Bahrain. African Journal of Food Science, 5(4): 213-218.
15. Marichamy, G.; Badhul Haq, M.A.; Vignesh, R.; Shalini, R.; Nazar, A.R., 2012. Report on the distribution of essential and non-essential fatty acids in common edible fishes of Porto-Novo coastal waters, southeast coast of India. Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine, 2(2): 1102-1115. [DOI:10.1016/S2221-1691(12)60369-4]
16. Moini, S.; Khoshkho, Zh.; Matin, R., 2012. The Iranian (Acipenser persicuf) and Russian (Acipencer gueldenstaedtii) Sturgeon, Fatty acid changes during cold storage. Global Veterinaria, 9(1): 38-410.
17. Minarny, G.; Purnomo, H.; Asriani, H.; Rosyidi, D.J., 2014. Fatty acid profile of fish from central Sulawesi, Indonesia. International Food Research Journal, 21(3): 979-983.
18. de Morais, S.M.; Alves, D.R.; do Nascimento, J.E.T.; Cavalcante, G.S.; Vieira-Araújo, F.M., 2016. hemical composition of lipids from native and exotic fish in reservoirs of the state of Ceará, Brazil. Maringá, 38(3): 243-247. [DOI:10.4025/actascianimsci.v38i3.31014]
19. Nomura, M.; Kamogawa, H.; Susanto, E.; Kawagoe, C.; Yasui, H.; Saga, N.; Hosokawa, M.; Miyashita, K., 2013. Seasonal variations of total lipids, fatty acid composition, and fucoxanthin contents of Sargassum horneri (Turner) and Cystoseira hakodatensis (Yendo) from the northern seashore of Japan. Journal of Applied Phycology, 25(4): 1159-1169. [DOI:10.1007/s10811-012-9934-x]
20. Nath, A.K.; Patra, A.; Sen, B.; Dey, D.; Das, I.; Mukherjee, I.; Ghosh, N.; Paul, S., 2014. Fatty acid compositions of four edible fishes of Hooghly Estuary, West Bengal, India. International Journal of Current Microbiology and Applied Science, 3(7): 208-218.
21. Öksüz, A.; Özyılmaz, A., 2010. Changes in Fatty Acid Compositions of Black Sea Anchovy (Engraulis encrasicolus L. 1758) During Catching Season. Turkish Journal of Fisheries Aquatic Science, 10: 381-385.
22. Pratoomyot, J.; Srivilas, P.; Noiraksar, T., 2005. Fatty acids composition of 10 microalgal species. Songklanakarin Journal of Science and Technology, 27(6): 1179- 1187.
23. Prato, E.; Biandolino, F., 2012. Total lipid content and fatty acid composition of commercially important fish species from the Mediterranean, Mar Grande Sea. Food Chemistry, 131(4): 1233-1239. [DOI:10.1016/j.foodchem.2011.09.110]
24. Suloma, A.; Ogata, H.Y., 2012. Lipid and Fatty Acid Composition of Commercially Important Tropical
25. Freshwater Fish Gonads: Guidelines for Specific Broodstock Diet. Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Science, 12: 743-749.
26. Sahari, M.A.; Farahani, F.; Soleimanian, Y.; Mokhlesi, A., 2013. N-3 Fatty Acid Distribution of Commercial Fish Species Components. Journal of American Oil Chemists Society, 1-13. [DOI:10.1007/s11746-013-2258-4]
27. Sarma, D.; Akhtar, M.S.; Das, P.; Das, P.; Shahi, N.; Ciji, A.; Mahanta, P.C.; Yengkokpam, S.; Debnath, D., 2013. Nutritional quality in terms of amino acid and fatty acid of five cold-water fish species: implications to human health. National Academy Science Letters, 36(4): 385-391. [DOI:10.1007/s40009-013-0151-1]
28. Taghavi Motlagh, S.A.; Shojaei, M.; Vahabnezhad, A., 2012. Feeding habits and stomach contents of Silver Sillago, Sillago sihama, in the northern Persian Gulf. Iranian Journal of Fisheries Science, 11(4): 892-901.
29. Taşbozan, O.;Gökçe, M.A.; Erbaş, C., 2017. The effect of different growing conditions to proximate composition and fatty acid profiles of rainbow trouts (Oncorhynchus mykiss). Journal of Applied Animal Research, 44(1): 442-445. [DOI:10.1080/09712119.2015.1091323]
30. Vrinten, P.; Wu, G.; Truksa, M.; Qiq, X., 2007. Production of Polyunsaturated Fatty Acids in Transgenic Plants. Biotechnology and Genetic Engineering. Reviews, 24: 263-280. [DOI:10.1080/02648725.2007.10648103]
31. Zibaee Nezhad, M.J.; Khosravi, M.; Baniasadi, N.; Daneshvar, Z., 2008. Omega-3 Fatty Acid Content in Various Tissues of Different Persian Gulf Fish. Iranian Cardiovascular Research Journal, 2(1): 24-31.



XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


فروزنده الهه، سخایی نسرین، سواری احمد، دوست شناس بابک، غانمی کمال. مطالعه پروفایل اسیدهای چرب در گونه‌های غالب ماهیان خور گوبان (شمال غربی خلیج فارس). اقیانوس شناسی. 1398; 10 (39) :1-8

URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-1515-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 39 - ( 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4642