[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی ::
اطلاعات نشریه::
راهنمای نویسندگان::
بخش داوری::
ثبت نام و اشتراک::
سیاست های نشریه::
آمار و ارقام نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
تسهیلات پایگاه::
سامانه های پژوهشگاه::
تماس با ما::
::
فرمت مقالات نشریه

فرمت مقاله برای نگارندگان
لطفا قبل از ارسال مقاله، بخش
شیوه‌نامه نگارش مقالات
را مطالعه و مقاله خود را با فرمت جدید نشریه مطابقت دهید 

..
پایگاه ها و نمایه ها


AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
CC BY
تبعیت از قوانین COPE

 
این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
..
:: دوره 13، شماره 49 - ( 1401 ) ::
جلد 13 شماره 49 صفحات 122-108 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی باکتریایی (شمارش، جداسازی و شناسایی باکتری) ماهی کفال پشت سبز (Chelonsubviridis) موجود در بازار ماهی‌فروشان مرکزی آبادان با محتویات داخل شکم و نوع تخلیه شکمی طی دوره نگهداری دریخ خرد شده (℃0) و یخچال (℃4)
فاطمه غنی کووئی ، آی ناز خدانظری ، اسحاق زمانی
عضو هیأت علمی، شیلات، منابع طبیعی دریا، علوم و فنون دریایی خرمشهر، خوزستان، ایران ، khodanazary@yahoo.com
چکیده:   (1945 مشاهده)
پیشینه و اهداف: ماهی و محصولات دریایی از تولیدات اقتصادی مهم بسیاری از کشورها می‌باشند. فرآورده­‌های شیلاتی علی­رغم داشتن ارزش غذایی بالا، فسادپذیری زیادی در مقابل عوامل محیطی و عوامل میکروبی دارند و موجب می­شود تا فرآیند فساد در ماهی بلافاصله پس از مرگ آغاز شود؛ بنابراین هدف از این بررسی، جداسازی و شناسایی باکتری‌های موجود در ماهی کفال پشت‌سبز با محتویات شکمی تحت شرایط نگهداری در سرما، به‌منظور کاهش و جلوگیری از فرایند فساد بود.
روش‌ها‌: در این مطالعه 86 قطعه ماهی کفال پشت‌سبز با محتویات داخل شکم و نوع تخلیه شکمی به‌صورت تازه از بازارچه ماهی‌فروشان شهرستان آبادان تهیه گردید. نمونه‌های ماهی و یخ به نسبت 1 به 2 (وزنی/ وزنی) با جعبه‌های یونولیتی فورا به آزمایشگاه فرآوری واقع در دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر منتقل گردیدند. جهت شمارش و شناسایی باکتریایی به مدت 16 روز در دو شرایط دمایی یخ (℃0) و یخچال (℃4) نگهداری شدند.
یافته‌ها: روش کار نتایج نشان داد که چه تعداد باکتری‌های مزوفیل، سرمادوست و استافیلوکوکوس و باکتری‌های تولیدکننده H2S طی زمان نگهداری به‌طور معنی‌داری افزایش یافتند.
نتیجه‌گیری: نتایج  شناسایی باکتری‌های جداسازی شده نشان داد که در ماهی کفال پشت‌سبز نگهداری شده در سرما باکتری‌های گرم مثبت شامل: Micrococcusspp، Staphylococcus ، Listeria spp.، Corynebacterium spp.،Lactobacillusspp، Bacillus،Staphylococcussp، و باکتری‌های گرم منفی شامل: Pseudomonasspp، Klebsiella spp.، Vibrio spp.، Enterobacter، Aeromonas،Shigella، Serratia بودند.
واژه‌های کلیدی: ماهی کفال پشت سبز، Chelonsubviridis، ارزیابی باکتریایی، یخ خرد شده، یخچال
متن کامل [PDF 2928 kb]   (599 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زيست­ شناسی دريا
دریافت: 1398/8/28 | ویرایش نهایی: 1402/6/29 | پذیرش: 1400/9/10 | انتشار الکترونیک: 1401/1/15



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghani Kuvei F, Khodanazary A, Zamani I. Evaluation of bacterial spoilage (counting, isolation and identification of bacteria) whole and gutted greenback grey mullet (Chelonsubviridis) in Abadan Central Fish Market during storage at Crushed ice (0℃) and refrigerator (4℃) chilling. Journal of Oceanography 2022; 13 (49) :108-122
URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-1462-fa.html

غنی کووئی فاطمه، خدانظری آی ناز، زمانی اسحاق. ارزیابی باکتریایی (شمارش، جداسازی و شناسایی باکتری) ماهی کفال پشت سبز (Chelonsubviridis) موجود در بازار ماهی‌فروشان مرکزی آبادان با محتویات داخل شکم و نوع تخلیه شکمی طی دوره نگهداری دریخ خرد شده (℃0) و یخچال (℃4). اقیانوس شناسی. 1401; 13 (49) :108-122

URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-1462-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 49 - ( 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4642