فهیمه اسفندیار ، بهروز زارعی دارکی ، ندا سلطانی
دانشگاه تربیت مدرس ، zareidarki@modares.ac.ir
پژوهش حاضر با هدف مطالعه ریخت شناسی زئوزانتلای همزیست­ با شقایق دریایی Stichodactyla haddoni  انجام شد. نمونه­ برداری شقایق دریایی در تابستان 1394 از بخش شرقی جزیره هرمز در زمان جزر کامل صورت گرفت. نمونه ها در تانک ازت قرار داده شد و درکمترین زمان ممکن به ازمایشگاه منتقل شدند. زئوزانتلاهای همزیست با شقایق دریایی به­­وسیله دستگاه هموژنایزر الکتریکی تفکیک، استخراج و شمارش شد. مراحل اماده سازی و تثبیت نمونه ها به بوسیله گلوتارآلدهید 3 درصد، الکل و استون انجام شد و سپس جهت بررسی از میکروسکوپ های نوری  مدل HP31 و   Zeiss و میکروسکوپ الکترونی نگاره استفاده گردید. نتایج بررسی ها نشان داد، اولاً زئوزانتلاها در شرایط همزیست فقط از طریق تقسیم میتوزی تکثیر انجام می دهند و دوماًاینکه سلول ها تقریبا باید هم اندازه باشند، ولی اندازه سلول­ها نسبت به یکدیگر متفاوت بود. بنابراین احتمال بیش از یک گونه ی زئوزانتلای همزیست در شقایق Stichodactyla haddoni  از سواحل جزیره هرمز وجود دارد.

واژه‌های کلیدی: داینوفایتا، داینوفلاژله، شقایق دریایی، زئوزانتلا، فراساختار، تنگه هرمز.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زيست­ شناسی دريا
دریافت: 1397/12/3 | ویرایش نهایی: 1400/2/22 | پذیرش: 1399/10/2 | انتشار الکترونیک: 1399/10/2

ESfandiar F, Zarei Darki B, Soltani N. Study of the morphology and ultrastructure of the symbiotic Zooxanthellae extracted from Stichodactyla haddoni from coast of Hormuz Island. Journal of Oceanography 2020; 11 (42) :105-110

اسفندیار فهیمه، زارعی دارکی بهروز، سلطانی ندا. مطالعه ریخت شناسی و فراساختاری زئوزانتلای همزیست جدا سازی شده از Stichodactyla haddoni از سواحل جزیره هرمز. اقیانوس شناسی. 1399; 11 (42) :105-110