[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 9، شماره 34 - ( تابستان 1397 ) ::
جلد 9 شماره 34 صفحات 29-37 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر لسیتین سویا بر برخی شاخص های ایمنی و بیوشیمی خون پیش مولدین ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius)
رضوانه جنابی حق پرست، کوروش سروی مغانلو* ، محمود محسنی، احمد ایمانی
دانشگاه ارومیه ، k.sarvimoghanlou@urmia.ac.ir
چکیده:   (137 مشاهده)
مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اثر استفاده لسیتین سویا بر برخی از پارامترهای فیزیولوژی نظیر ایمنی، هماتولوژیک، بیوشیمیایی سرم خون و آنزیم­های آنتی­اکسیدانی پیش مولدین ماهی آزاد دریای خزر انجام پذیرفت. برای این منظور تعداد 90 قطعه ماهی (10±350گرم) بصورت تصادفی در سه تیمار (هر کدام با 3 تکرار) تقسیم شدند. ماهیان گروه اول (شاهد) فقط با غذای پایه، گروه دوم غذای پایه به همراه 12% روغن سویا، گروه سوم غذای پایه بعلاوه 6% روغن سویا و 6% لسیتین به مدت 90 روز تغذیه شدند. نتایج فراسنجه های ایمنی، فعالیت آنزیم­های گلوتاتیون S ترانسفراز، سوپراکسید دیسموتاز به همراه شاخص های بیوشیمیایی سرم خون به غیر از VLDL و تری­گلیسیرید بیانگر برتری آماری تیمار 2 و 3 نسبت به تیمار شاهد بود (05/0p<). VLDL نیز در تیمار 1 بیشتر از تیمارهای 2 و 3 (تغذیه با روغن سویا و لسیتین) بود (05/0p<). همچنین فاکتورهای خونی نظیر RBC، Hb و Hct در تیمار 2، Hct و WBC در تیمار3 با تیمار 1 تفاوت معنی­داری داشتند (05/0p<) و میزان فعالیت لیزوزیم در تیمار 2 (سطح 12% روغن سویا) بالاتر از تیمارهای 1 و 3 بود. بنابراین استفاده از لسیتین در سطح 6% در جیره ماهی آزاد به دلیل اثرات مثبت آن و بهبود فراسنجه­های فیزیولوژیک ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutt caspius) توصیه می­گردد.
 
واژه‌های کلیدی: لسیتین، ایمنی، بیوشیمی خون، ماهی آزاد دریای خزر
متن کامل [PDF 439 kb]   (60 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زيست­ شناسی دريا
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jenabi Haghparast R, Sarvi Moghanlou K, Mohseni M, Imani A. The effect of soybean lecithin on immunity and some biochemical indices of Salmo trutta caspius. joc. 2018; 9 (34) :29-37
URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-1204-fa.html

جنابی حق پرست رضوانه، سروی مغانلو کوروش، محسنی محمود، ایمانی احمد. بررسی اثر لسیتین سویا بر برخی شاخص های ایمنی و بیوشیمی خون پیش مولدین ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius). نشریه علمی - پژوهشی اقیانوس شناسی . 1397; 9 (34) :29-37

URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-1204-fa.html



دوره 9، شماره 34 - ( تابستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3760