[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 9 - ( بهار 1391 ) ::
جلد 3 شماره 9 صفحات 47-54 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر نسبت‌های مختلف کربوهیدرات به چربی جیره غذایی بر کارایی رشد و تغذیه در ماهی بنی جوان (Barbus sharpeyi)
مهتاب کاظمی* ، جاسم غفله مرمضی، پریتا کوچنین، وحید یاوری، ابراهیم رجب‌زاده قطرمی
، mahtab_kzm86@yahoo.com
چکیده:   (13141 مشاهده)
مطالعه‌ی حاضر جهت بررسی اثرات نسبت‌های مختلف کربوهیدرات به چربی جیره غذایی (CHO/L)، بر کارایی رشد و تغذیه در ماهی بنی (Barbus sharpeyi) جوان طراحی شد. 9 جیره غذایی با محتوای پروتئین یکسان (25% پروتئین خام) و انرژی قابل هضم یکسان (kcal/g 5/3) و نسبت های مختلف CHO/L از 8/0 تا 8/8 ، با سه تکرار برای مدت 8 هفته آزمایش شدند. هر تکرار با 20 ماهی (میانگین وزن اولیه 2/0 ± 4/16 گرم) ذخیره‌سازی شد که به روش سیری و سه بار در روز تغذیه می شدند. شاخص‌های رشد و تغذیه با تغییر نسبت CHO/L تا حد مشخصی، افزایش(P < 0.05) و پس از آن کاهش(P < 0.05) یافتند. حداکثر فزایش وزن (8/7 ± 4/118)، افزایش وزن نسبی (5/2 ±9/35 )، نرخ رشد ویژه (03/0±5/0)، ضریب تبدیل غذا ( 04/0± 7/2 )، ضریب کارایی غذا (01/0 ±3/0)، ضریب کارایی پروتئین (02/0± 4/1) و مقدار استفاده از پروتئین خالص (3/6 ±9/30)، در جیره D5با نسبت CHO/L، برابر با 8/4 مشاهده شد که اگرچه با جیره D4 با نسبت CHO/L، به‌میزان 8/3 اختلاف معنی‌داری را نشان نداد (P > 0.05)، اما با سایر جیره‌ها اختلاف معنی‌داری را نشان می‌دهد (P < 0.05). لذا می‌توان نتیجه گرفت که مطلوب‌ترین نسبت CHO/L جیره جهت دستیابی به رشد و تغذیه‌ی بهینه در ماهی بنی جوان بین 8/3 و 8/4 است.
واژه‌های کلیدی: Barbus sharpeyi، کربوهیدرات، چربی، رشد، تغذیه
متن کامل [PDF 352 kb]   (3121 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kazemi M, ghafleh Marammazi J, Kochanian P, Yavari V, Rajabzadeh Ghotrami E. Effect of Different Dietary Carbohydrate to Lipid Ratios on the Growth and Feed Performance of juvenile benni (Barbus sharpeyi) . joc. 2012; 3 (9) :47-54
URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-108-fa.html

کاظمی مهتاب، غفله مرمضی جاسم، کوچنین پریتا، یاوری وحید، رجب‌زاده قطرمی ابراهیم. تاثیر نسبت‌های مختلف کربوهیدرات به چربی جیره غذایی بر کارایی رشد و تغذیه در ماهی بنی جوان (Barbus sharpeyi). نشریه علمی - پژوهشی اقیانوس شناسی . 1391; 3 (9) :47-54

URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-108-fa.html



دوره 3، شماره 9 - ( بهار 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781