[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی ::
اطلاعات نشریه::
راهنمای نویسندگان::
بخش داوری::
ثبت نام و اشتراک::
سیاست های نشریه::
آمار و ارقام نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
تسهیلات پایگاه::
سامانه های پژوهشگاه::
تماس با ما::
::
فرمت مقالات نشریه

فرمت مقاله برای نگارندگان
لطفا قبل از ارسال مقاله، بخش
شیوه‌نامه نگارش مقالات
را مطالعه و مقاله خود را با فرمت جدید نشریه مطابقت دهید 

..
پایگاه ها و نمایه ها


AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
CC BY
تبعیت از قوانین COPE

 
این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
..
:: دوره 7، شماره 27 - ( 1395 ) ::
جلد 7 شماره 27 صفحات 100-89 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر سطوح مختلف مخمر Saccharomyces cerevisiaeبر شاخص‌های رشد و پاره ای از شاخص‌های خونی و ایمنی تاسماهی سیبری
میرحامد سیدحسنی ، محمدعلی یزدانی ساداتی ، هوشنگ یگانه ، محبعلی پورغلام ، علی حسین پور
موسسه بین المللی تاسماهیان دریای خزر ، : mirhamedhassani@yahoo.com
چکیده:   (8283 مشاهده)

تـاثیر سطوح مخمر Saccharomyces cerevisiae بر شـاخص‌هـای رشد و پـاره‌ای از شـاخص‌هـای همـاتولوژیک، بیوشیمیـایی و ایمنی تـاسماهی سیبری انگشت قد مورد بررسی قرار گرفت. 150 عدد تـاسمـاهی سیبری با وزن متوسط (SD±) 51/0± 18/32 گرم، در 15 وان فـایبر گـلاس توزیع شد. 5 جیره غذایی (SR0، SR0.75، SR1.5، SR2.25 و SR3)‌ حاوی 45% پروتئین، 16% چربی و 5/3 % فیبر که به آنهـا مخمر در سطوح 0، 75/0، 5/1، 25/2 و3 گرم در کیلوگرم اضافه شده بود تهیه گردید. ماهیان به مدت 8 هفته در 3 وعده غذایی به‌ میزان 3% وزن بدن در روز تغذیه شدند. در طول دوره تغذیه در فواصل 15 روزه تمامی ماهیان زیست سنجی شدند. در پایان دوره، 3 عدد ماهی از هر وان به طورتصادفی انتخاب گردیدند و از آنها نمونه خون اخذ و جهت آنالیز به آزمایشگاه ارسال شدند. وزن نهایی و ضریب چاقی در ماهیان تغذیه شده با جیره‌های SR1.5 وR2.25  برتری معنی‌دار آماری با ماهیانی داشت که با جیره فاقد مخمر تغذیه شده بودند (05/0>P). بیشترین درصد افزایش وزن، ضریب رشد ویژه، کارایی غذا، نسبت بازده پروتئین و کمترین ضریب تبدیل ‌غذا متعلق به ماهیان تغذیه شده با جیره SR1.5 بود که به طور معنی‌داری بر ماهیان تیمار شاهد برتری داشتند (05/0>P). افزودن مخمر به جیره در سطوح 5/1، 25/2 و 3 گرم در کیلوگرم موجب افزایش معنی‌دار گلبول سفید، نوتروفیل، لایزوزیم و کمپلمان (C4) گردید (05/0>P). همچنین مقدار لمفوسیت و مونوسیت ماهیان تغدیه شده از جیره‌های SR1.5 و SR3 به طور معنی‌داری از ماهیان تیمار شاهد بیشتر بود (05/0>P). نتایج این تحقیق نشان داد که مخمر Saccharomyces cerevisiae  تاثیر مثبتی بر شاخص‌های رشد و سیستم ایمنی بدن بچه تاسماهی سیبری در مرحله انگشت قد داشته است.

واژه‌های کلیدی: مخمر Saccharomyces cerevisiae‌، تاسماهی سیبری، شاخص‌های رشد، شاخص‌های خونی، شاخص‌های سیستم ایمنی
متن کامل [PDF 369 kb]   (1873 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زيست­ شناسی دريا
دریافت: 1395/11/5 | ویرایش نهایی: 1397/5/27 | پذیرش: 1395/11/5 | انتشار الکترونیک: 1395/11/5


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sayed Hassani M H, Yazdani Sadati, M A, Yegane H, Pourgholam M. The Effect of Different Saccharomyces cerevisia Yeast on Growth Indices and some of the Hematological and Immune System of Juvenile Acipenser baerii. Journal of Oceanography 2016; 7 (27) :89-100
URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-1026-fa.html

سیدحسنی میرحامد، یزدانی ساداتی محمدعلی، یگانه هوشنگ، پورغلام محبعلی، حسین پور علی. تاثیر سطوح مختلف مخمر Saccharomyces cerevisiaeبر شاخص‌های رشد و پاره ای از شاخص‌های خونی و ایمنی تاسماهی سیبری . اقیانوس شناسی. 1395; 7 (27) :89-100

URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-1026-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 27 - ( 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4657