Journal of Oceanography
اقیانوس شناسی
Journal of Oceanography
Literature & Humanities
http://joc.inio.ac.ir
1
admin
1562-1057
2476-6755
doi
fa
jalali
1394
4
1
gregorian
2015
7
1
6
22
online
1
fulltext
fa
تاثیر سطوح مختلف پروتئین جیره غذایی بر عملکرد رشد و ترکیب بیوشیمیایی لاشه بچه ماهیان سفیدک سیستان (Schizothorax zarudnyi, Nikolskii, 1897)
Effect of Various Levels of Dietary Protein on Bioenergetics’ Parameters of Snow Trout (Shizothorax zarudnyi) Juveniles
زيست شناسی دريا
Marine Biology
پژوهشي
Research/ Original/ Regular Article
<p>در تحقیق حاضر به منظور بررسی اثر سطوح مختلف پروتئین جیره غذایی بر شاخصهای رشد و ترکیب بیوشیمیایی لاشه بچه ماهیان سفیدک سیستان ،(Schizothorax zarudnyi) تعداد ۸۴ قطعه بچه ماهی با میانگین وزن اولیه ۱۳/۴۴<span style="line-height: 26.4px">±</span>۱/۹۷گرم و طول متوسط اولیه ۱۳.۵±۰.۸سانتیمتر با چهار جیره غذایی حاوی مقدار کربوهیدرات و چربی یکسان و میزان پروتئین متفاوت (D۴ = %۴۰ ،D۳ = %۳۵ ،D۲ = %۳۰ ،D۱ =%۲۵) طی مدت ۸ هفته غذادهی شدند. بچه ماهیان در چهار تیمار و سه تکرار، در ۱۲آکواریوم ۵۰ لیتری به طور تصادفی رهاسازی شدند. طبق نتایج به دست آمده بیشتر ین افزایش وزن بدن ۷/۳۳±۱/۳۵گرم)، در گروه تیماری ،D۱ مشاهده شد، که نسبت به سایر گروههای تیماری اختلاف معنی داری نداشت .(P>۰.۰۵ ) همچنین نتایج نشان داد ترکیب بیوشیمیایی بدن ماهی سفیدک سیستان )چربی، پروتئین و خاکستر (به طور معنی داری تحت تاثیر سطوح متفاوت پروتئین جیره قرار گرفته است) (P<۰.۰۵) ولی میزان رطوبت تحت تاثیر جیره ها قرار نگرفته است (P>۰.۰۵). یافته های این تحقیق مشخص نمود که جیره حاوی %۲۵ پروتئین، جیره مطلوبتری جهت دستیابی به شاخص های رشد و تغذیه بهینه در بچه ماهیان سفیدک است</p>
<p>The study investigates the effect of dietary proteins on growth of Snow trout juveniles (Shizothorax zarudnyi) fingerlings. Triplicate groups of fish (average weight±SD, 13.44±1.97g) were fed for eight weeks four isolipid and isoenergetic experimental diets (7.57±0.35% crude lipid, 3.18±0.14 kcal.g-1 dry matter, respectively) containing 25, 30, 35 or 40% crude proteins. The results showed growth rate of fish fed with 25% protein diet was higher than that of fish fed with 30, 35 and 40% protein diets, but differences were not significant (P>0.05). Proximate analysis indicated that the lipid, protein and ash components of whole body were affected by the diets (P<0.05), whereas the moisture content of whole body was unaffected by the increase in dietary protein content (P>0.05). The study showed that a dietary protein level of 25 % was optimal for the species for proper growth and feed conversion.</p>
تغذیه, ضریب تبدیل غذایی, پروتئین جیره, سفیدک سیستان (Schizothorax zarudnyi).
Nutrition, Feed conversion ratio, Protein dietary, Snow trout (Shizothorax zarudnyi).
11
18
http://joc.inio.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-225&slc_lang=fa&sid=1
Rahimeh
Khammar
رحیمه
خمر
rahimeh_khamar@yahoo.com
10031947532846004270
10031947532846004270
No
Ahmad
Gharae
احمد
قرایی
agharaei551@gmail.com
10031947532846004271
10031947532846004271
Yes
Mostafa
Ghaffari
مصطفی
غفاری
mgmostafaghaffari@gmail.com
10031947532846004272
10031947532846004272
No
Abdolali
Rahdari
عبدالعلی
راهداری
rahdari57@yahoo.com
10031947532846004273
10031947532846004273
No