AU - Kazemi, Mahtab AU - ghafleh Marammazi, Jasem AU - Kochanian, Preeta AU - Yavari, Vahid AU - Rajabzadeh Ghotrami, Ebrahim TI - Effect of Different Dietary Carbohydrate to Lipid Ratios on the Growth and Feed Performance of juvenile benni (Barbus sharpeyi) PT - JOURNAL ARTICLE TA - JOC JN - JOC VO - 3 VI - 9 IP - 9 4099 - http://joc.inio.ac.ir/article-1-108-fa.html 4100 - http://joc.inio.ac.ir/article-1-108-fa.pdf SO - JOC 9 AB  - مطالعه‌ی حاضر جهت بررسی اثرات نسبت‌های مختلف کربوهیدرات به چربی جیره غذایی (CHO/L)، بر کارایی رشد و تغذیه در ماهی بنی (Barbus sharpeyi) جوان طراحی شد. 9 جیره غذایی با محتوای پروتئین یکسان (25% پروتئین خام) و انرژی قابل هضم یکسان (kcal/g 5/3) و نسبت های مختلف CHO/L از 8/0 تا 8/8 ، با سه تکرار برای مدت 8 هفته آزمایش شدند. هر تکرار با 20 ماهی (میانگین وزن اولیه 2/0 ± 4/16 گرم) ذخیره‌سازی شد که به روش سیری و سه بار در روز تغذیه می شدند. شاخص‌های رشد و تغذیه با تغییر نسبت CHO/L تا حد مشخصی، افزایش(P < 0.05) و پس از آن کاهش(P < 0.05) یافتند. حداکثر فزایش وزن (8/7 ± 4/118)، افزایش وزن نسبی (5/2 ±9/35 )، نرخ رشد ویژه (03/0±5/0)، ضریب تبدیل غذا ( 04/0± 7/2 )، ضریب کارایی غذا (01/0 ±3/0)، ضریب کارایی پروتئین (02/0± 4/1) و مقدار استفاده از پروتئین خالص (3/6 ±9/30)، در جیره D5با نسبت CHO/L، برابر با 8/4 مشاهده شد که اگرچه با جیره D4 با نسبت CHO/L، به‌میزان 8/3 اختلاف معنی‌داری را نشان نداد (P > 0.05)، اما با سایر جیره‌ها اختلاف معنی‌داری را نشان می‌دهد (P < 0.05). لذا می‌توان نتیجه گرفت که مطلوب‌ترین نسبت CHO/L جیره جهت دستیابی به رشد و تغذیه‌ی بهینه در ماهی بنی جوان بین 8/3 و 8/4 است. CP - IRAN IN - LG - eng PB - JOC PG - 47 PT - Research/ Original/ Regular Article YR - 2012