RT - Journal Article T1 - Myctophids: Great Fatty Acids Resources from Gulf of Oman JF - JOC YR - 2015 JO - JOC VO - 6 IS - 21 UR - http://joc.inio.ac.ir/article-1-712-fa.html SP - 11 EP - 17 K1 - Fatty acid K1 - Benthosema pterotum K1 - Sardinella sindensis K1 - Gulf of Oman K1 - Iran. AB - مطالعه حاضر بر اساس استخراج کل چربی موجود در بافت ماهیچه‌ای دو گونه فانوس ماهی و ساردین سند صید شده از دریای عمان انجام شد. شناسایی ترکیب اسید‌های چرب با استفاده از کروماتوگرافی انجام گرفت. بر اساس نتایج به‌دست آمده هر دو گونه از نظر اسیدهای چرب پالمیتیک اسید(C16:0) و اولئیک اسید (C18:1n9c) غنی هستند. مهم‌ترین اسید‌های چرب غیراشباع در دو گونه مورد بررسی شامل دیکوزا هگزانوئیک اسید (DHA) (C22:6n3) و ایکوزا پنتانوئیک اسید (EPA) (C20:5n3) بوده است. بر اساس نتایج به‌دست آمده، هر دو گونه دارای مقادیر بالای اسید‌های چرب بخصوص امگاـ3 هستند، با توجه به مقادیر و ترکیب اسید‌های چرب موجود در این دو گونه، می‌توانند به‌عنوان منابع مناسبی جهت استفاده در صنایع غذایی و تولید دارو‌های غنی شده امگا -3 مورد استفاده قرار گیرد. LA eng UL http://joc.inio.ac.ir/article-1-712-fa.html M3 ER -