@ARTICLE{Salati, author = {Golestan, Ghazale and Salati, Amir Parviz and Keyvanshokooh, Saeed and Zakeri, Mohammad and Moradian, Hossein and }, title = {Effects of Dietary Administration of Aloe vera on the Growth and Some Antioxidant Enzymes in Rainbow Trout, Oncorhynchus mykiss}, volume = {5}, number = {19}, abstract ={آلوئه ورا به‌دلیل فعالیت‌های زیست‌شناختی برخی متابولیت‌ها در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی در سراسر جهان استفاده می‌شود. همچنین برگ‌های این گیاه دارای خواص آنتی اکسیدانی و تقویت ایمنی است. هدف از این مطالعه ارزیابی شاخص‌های رشد و فعالیت‌های آنتی اکسیدانی عصاره آلوئه ورا در ماهی قزل آلا است. در این تحقیق، 480 عدد ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 85/0±50/9 گرم به چهار گروه تقسیم شدند. گروه کنترل جیره فاقد آلوئه‌ورا و 3 گروه دیگر حاوی 5/0، 1 و2 میلی گرم بر کیلوگرم آلوئه ورا، در جیره غذایی دریافت نمود. غذادهی به مدت 60 روز انجام و ماهیان 2 بار در روز تا حد سیری غذادهی شدند. در پایان دوره، نمونه‌های خون اخذ و فعالیت آنزیم‌های کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز جستجو گردید. شاخص‌های رشد براساس فرمول‌های استاندارد محاسبه شد. نتایج این آزمایش بعد از 2 ماه تغذیه، نشان داد که افزودن آلوئه ورا به ترکیب غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان در هیچ کدام از شاخص‌های رشد تغییر معنی‌داری ایجاد نکرد (05/0P). بر اساس نتایج بدست آمده، این مطالعه را می‌توان این گونه بیان کرد که استفاده از آلوئه ورا برای تقویت دفاع آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان نیازمند مطالعات و بررسی بیشتر در مورد مکانیسم اثر آن است. }, URL = {http://joc.inio.ac.ir/article-1-604-fa.html}, eprint = {http://joc.inio.ac.ir/article-1-604-fa.pdf}, journal = {Journal of Oceanography}, doi = {}, year = {2014} }