TY - JOUR T1 - Optimizing Extraction of total phenolic Compounds in Sargassum sp. and sea lettuce (Ulva sp.) in Chabahar coastal waters using ultrasonic method TT - بهینه‌سازی استخراج ترکیبات فنولی کل دو نوع جلبک دریایی سارگاسوم (Sargassum sp.) و کاهو دریایی (Ulva sp.) در آب‌های ساحلی چابهار به روش اولتراسونیک JF - JOC JO - JOC VL - 10 IS - 38 UR - http://joc.inio.ac.ir/article-1-1508-fa.html Y1 - 2019 SP - 1 EP - 10 KW - Phenolic compounds KW - Chabahar Bay KW - Sargassum KW - sea Lettuce KW - Ultrasonic KW - Folin Ciocalteu KW - spectrophotometric. N2 - چکیده ترکیبات فنولی خواص آنتی اکسیدانی دارند که می‌توانند در درمان برخی بیماری­های مزمن و مخرب موثر باشند. هدف ازاین مطالعه تعیین شرایط بهینه برای استخراج ترکیبات فنولی کل از­جلبک­های سارگاسوم (Sargassum sp.)و کاهوی دریایی (Ulva sp.)در آبهای ساحلی چابهار بود. عصاره­های این دو نوع جلبک به روش اولتراسونیک استخراج شدند و پارامترهای مختلف شامل نوع حلال (متانول، اتانول، استون و آب)، اندازه ذرات نمونه (63، 125، 250 و 500 میکرون) و مقدار نمونه خشک (1/0، 2/0، 3/0، 4/0 و 5/0 گرم) در 10 میلی­لیتر حلال و در زمان (10، 20 و 30 دقیقه) و دمای اولتراسونیک (20، 40، 50 و 60 درجه سانتی­گراد) بهینه­سازی شدند. تعیین ترکیبات فنولی کل با معرف فولین سیوکالتو با منحنی استاندارد گالیک اسید و به روش اسپکتروفتومتری انجام گرفت. بیشترین مقدار فنولی کل با حلال آب، اندازه ذرات 125 میکرون برای نمونه سارگاسوم و 250 میکرون برای نمونه کاهو دریایی، مقدار نمونه خشک 1/0 گرم سارگاسوم در 10 میلی­لیتر حلال و2/0 گرم کاهو دریایی در 10 میلی­لیتر حلال، زمان اولتراسونیک 10 دقیقه در دمای 40 درجه سانتی­گراد برای هر دو جلبک به­دست آمد. تحت شرایط بهینه بیشترین مقدار ترکیبات فنولی کل برای جلبک سارگاسوم 271/0±58/5 میلی­گرم گالیک اسید بر گرم نمونه خشک و برای جلبک کاهو دریایی به میزان 258/0±047/2 میلی­گرم گالیک اسید بر گرم نمونه خشک به دست آمد. نتایج این تحقیق نشان داد که جلبک سارگاسوم می‌تواند به عنوان منبع ترکیبات با خواص آنتی اکسیدان طبیعی دریایی در صنایع غذایی و دارویی مورد استفاده قرار گیرد. M3 10.29252/joc.10.38.1 ER -