۴ نتیجه برای نانوفسیلهای آهکی
انسیه بهدانی، فاطمه هادوی، مرضیه نطقیمقدم، احمدرضا خزاعی،
دوره ۱۰، شماره ۳۹ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده
چکیده
در مطالعه حاضر بخشی از رسوبات اقیانوس نئوتتیس (در شرق ایران) جهت مطالعات دیرینهبومشناسی برمبنای نانوفسیلهای آهکی، در سازند بغمشاه در برشهای چینهشناسی بیرگ و دهشک مورد بررسی قرار گرفت. ضخامت سازند در برشهای مذکور به ترتیب ۸۳۰ و ۸۹۶ متر بوده و عمدتاً متشکل از مارن و سنگآهکهای رسی میباشد. مطالعه نانوفسیلها، منجر به شناسایی ۷۱ گونه از ۳۶ جنس در برش چینهشناسی بیرگ و ۵۵ گونه از ۲۶ جنس در برش چینهشناسی دهشک شده است. نانوفسیلهای شناسایی شده دارای تنوع و حفظ شدگی متوسط تا نسبتاً خوب بوده و گونههای شاخص نشانگر آب و هوای گرم بوده و مؤید این است که حوضه رسوبی نهشتههای مطالعه شده در عرضهای جغرافیایی پایین تا متوسط با عمق کم واقع بوده است. در ضمن حوضه اقیانوسی مذکور از نوع الیگوتروفیک با باروری کم میباشد.
رعنا شیری، فاطمه هادوی، فرشته سجادی هزاوه،
دوره ۱۰، شماره ۳۹ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده
چکیده
در این پژوهش سازند دلیچای در برش تپال بر اساس نانوفسیلهای آهکی تعیین سن میگردد. سازند دلیچای در این برش با ماسهسنگ قرمز در قاعده شروع و به ترتیب با لایههای مارن و تناوب آهک ماسهای و شیل و شیلآهکی پوشیده میشود و بطور تدریجی به آهکهای چرتی سازند لار تبدیل میگردد. این سازند بطور ناپیوسته بر روی سیلتستونهای سازند شمشک قرار میگیرد. در این بررسی تعداد ۶۰ نمونه برداشت و به روش اسمیر اسلاید آمادهسازی گردید. بر اساس مطالعه نمونههای برداشت شده، ۱۳ جنس و ۳۲ گونه از نانوفسیلهای آهکی شناسایی شد که با زیستزونهای CC۱ تا CC۵ با بازه زمانی بریازین تا بارمین پیشین مطابقت دارد. علاوه بر نانوفسیلهای آهکی، ۸ جنس و ۱۳ گونه از Didemnid Ascidian spicules)) شناسایی و معرفی گردید.
مرضیه نطقی مقدم،
دوره ۱۱، شماره ۴۲ - ( ۴-۱۳۹۹ )
چکیده
در پژوهش حاضر جهت معرفی نانوفسیلهای آهکی کرتاسه پسین در اقیانوس تتیس میانی، برش چینهشناسی عزیزآباد از سازند فرخی در ایران مرکزی انتخاب شده است. ضخامت سازند در این برش ۲۳۳ متر بوده و مشتمل بر مارن و سنگآهک مارنی است. در این پژوهش ۴۲ گونه متعلق به ۲۵ جنس نانوفسیلی با حفظشدگی خوب شناسایی شد. برمبنای گونههای نانوفسیلی شاخص و مجموعه نانوفسیلی همراه، زیستزونهای CC۲۱ تا CC۲۶ برای سازند فرخی تعیین گردید. زیستزونهای تعیینشده موید سن ابتدای کامپانین پسین تا انتهای ماستریشتین پسین برای سازند فرخی در برش عزیزآباد هستند.
ازاده بردبار، فاطمه هادوی، مرضیه نطقی مقدم، عباس قادری،
دوره ۱۱، شماره ۴۳ - ( ۷-۱۳۹۹ )
چکیده
در این پژوهش دیرینه بوم شناسی سازند بغمشاه در برش ریزو برمبنای نانوپلانکتون های آهکی مورد بررسی قرار گرفته است. سازند بغمشاه بخشی از مگاسکانس رسوبی مگو در بلوک طبس است که در بازهی زمانی ژوراسیک- کرتاسه، در حاشیه شمالی اقیانوس نئوتتیس قرار داشته است. سازند بغمشاه در این برش با ضخامت ۲۷۰ متر عمدتا شامل تناوب مارن- شیل سبزرنگ با میان لایه های نازکی از ماسه سنگ آهکی میباشد. مطالعه نانوفسیلهای آهکی و گونههای شاخص نانوفسیلی نشاندهندهی سن بریازین- هوتروین پیشین برای سازند بغمشاه در این برش است. بررسی فراوانی نانوفسیلهای آهکی در برش مورد مطالعه نشان میدهد که حوضهی رسوبگذاری سازند بغمشاه در برش ریزو، در عرض جغرافیایی پایین با آبهای سطحی گرم واقع بوده و سازند در شرایط الیگوتروفیک با عمق کم نهشته شده است.
دیرینهبومشناسی، بغمشاه، ریزو، نانوفسیلهای آهکی، نئوتتیس