[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی ::
اطلاعات نشریه::
راهنمای نویسندگان::
بخش داوری::
ثبت نام و اشتراک::
سیاست های نشریه::
آمار و ارقام نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
تسهیلات پایگاه::
سامانه های پژوهشگاه::
تماس با ما::
::
فرمت مقالات نشریه

فرمت مقاله برای نگارندگان
لطفا قبل از ارسال مقاله، بخش
شیوه‌نامه نگارش مقالات
را مطالعه و مقاله خود را با فرمت جدید نشریه مطابقت دهید 

..
پایگاه ها و نمایه ها


AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
CC BY
تبعیت از قوانین COPE

 
این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای جزرومد

علیرضا بهمن زادگان جهرمی، مجتبی عظام، کامران لاری، پروفسور عباسعلی علی اکبری بیدختی،
دوره ۱۲، شماره ۴۵ - ( ۱-۱۴۰۰ )
چکیده

خلیج چابهار یک خلیج نیم بسته و کم عمق در جنوب شرقی ایران بوده و به شدت متأثر از شرایط مونسون می‌باشد. مدل سه بعدی FVCOM به منظور مطالعه شرایط هیدرودینامیکی خلیج چابهار مورد استفاده قرار گرفت. برای این منظور شبکه افقی با ۶۲۹۰ المان مثلثی و شبکه قائم با ۱۰ لایه سیگما ایجاد گردید. مدل در مد باروکلینیکی اجرا شد؛ به منظور لحاظ نمودن واداشت های سطحی در سطح باز و لایه مرزی از داده‌های NCEP و خروجی‌های مدل HYCOM استفاده گردید. صحت سنجی تراز آب و سرعت جریان تطابق قابل قبولی با داده‌های میدانی نشان می‌دهد. میانگین سالانه و عمقی سرعت جریان از مرتبه m/s ۱/۰ بوده و الگوی غالب چرخش در زمستان و پائیز، تک سلولی و ساعتگرد و در بهار و تابستان دو سلولی و متشکل از یک سلول غالب با چرخش ساعتگرد و یک سلول با چرخش پادساعتگرد می‌باشد.
داود شریعت مداری، سیدمصطفی سیادت موسوی، سیروس ارشادی،
دوره ۱۲، شماره ۴۶ - ( ۴-۱۴۰۰ )
چکیده

پیشینه و اهداف: افزایش استفاده از سوخت‌های فسیلی عواقب جبران‌ناپذیری مانند گرم شدن کره زمین، شکاف لایه ازن، تغییر در الگوی بارندگی، افزایش تراز سطح آب دریا و اثرات مخرب بر زندگی گیاهان، حیوانات و انسان ها دارد. امروزه در بسیاری از کشورهای پیشرفته از انرژی هایی نظیر باد و خورشید و همچنین انرژی تجدید پذیر دریایی به منظور کاهش اثرات مخرب آن بر محیط زیست استفاده می شود. استفاده از این انرژی ها به سرعت در حال افزایش است و کشورها به مطالعه طرح های جدید در این زمینه می‌پردازند. تقریبا تمام انرژی های تجدید پذیر از تابش خورشید منشا می‌گیرند و انرژی جزرومد در این مورد استثنا است. منشا این پدیده به اثر گرانشی ماه و خورشید مربوط است. بدون شک در بین پدیده های طبیعی که جهت استحصال انرژی مورد استفاده قرار می‌گیرند، جزرومد بالاترین تداوم و قابلیت پیش‌بینی را داراست.
روش‌ها‌: مطالعات نشان می‌دهد که کانال قشم در خلیج‌فارس یکی از نقاط مستعد بهره‌برداری از انرژی جزرومد است که در این تحقیق به بررسی استحصال انرژی جزرومدی در این کانال با استفاده از توربین‌های محور افقی جریان جزرومدی پرداخته می‌شود. این توربین‌ها می‌توانند به طور موثری انرژی جزرومد را به انرژی الکتریسته تبدیل کنند. برای این منظور در ابتدا یک مدل بزرگ مقیاس سه بعدی مبتنی بر اختلاف محدود از خلیج فارس برپا گردید که با استفاده از داده‌های مشاهداتی شامل سطح آب و سرعت جریان مدل صحت سنجی شد.، نتایج این مدل به عنوان داده‌های ورودی وارد مدل سه بعدی قشم با گره‌بندی ۲۰ متر شد. در مناطقی از کانال قشم که دارای بیشترین سرعت جریان می باشند، یک مزرعه جزرومدی برپا گردید جهت نشان دادن اثرات توربین نیز یک ترم اضافی به معادلات مومنتوم اضافه گردید.
یافته‌ها: در کانال قشم محل‌های مستعد انرژی جزرومد مشخص گردید و در آنجا یک مزرعه جزرومدی با ۷۲ توربین محور افقی برپا گردید و توان خروجی مزرعه برای یک ماه مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج مدل‌سازی انجام شده در مدل عددی Delft۳D، توان خروجی یک ماهه این مزرعه ۳۳,۱۵ مگاوات در مساحتی با۲۲۹۵۰۰ مترمربع برآورد گردید.
نتیجه‌گیری: هدف این تحقیق بررسی مقدار انرژی حاصل از جزرومد در کانال قشم بود که با استفاده از یک مدل عددی نقاط مستعد انرژی در کانال قشم شناسایی شد و با استفاده از صفحات متخلخل یک مزرعه جزرومدی در کانال قشم برپا گردید و مقدار انرژی حاصل از این مزرعه محاسبه شد.


صفحه 1 از 1     

نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4657