[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی ::
اطلاعات نشریه::
راهنمای نویسندگان::
بخش داوری::
ثبت نام و اشتراک::
سیاست های نشریه::
آمار و ارقام نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
تسهیلات پایگاه::
سامانه های پژوهشگاه::
تماس با ما::
::
فرمت مقالات نشریه

فرمت مقاله برای نگارندگان
لطفا قبل از ارسال مقاله، بخش
شیوه‌نامه نگارش مقالات
را مطالعه و مقاله خود را با فرمت جدید نشریه مطابقت دهید 

..
پایگاه ها و نمایه ها


AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
CC BY
تبعیت از قوانین COPE

 
این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای بارش

سعیدرضا صباغ یزدی، عطاا... مومنی هروی،
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۹ )
چکیده

در این تحقیق مدلسازی جریان‌های افقی بر روی بستر سه بعدی دریای خزر با لحاظ نمودن زبری بستر در کنار تأثیرات ورودی از رودخانه‌ها، بارش، تبخیر و در مناطق مختلف انجام شده است. هدف از انجام این تحقیق بررسی تأثیر توانایی مدلسازی پارامترهای مهم تاثیرگذار بر شبیه‌سازی در دریای خزر است. در ماجول مورد استفاده از نرم‌افزار NASIR، دسته معادلات آبهای کم‌عمق (با فرض توزیع فشار هیدرواستاتیک) به عنوان مدل ریاضی دوبعدی اختیار شده است. این معادلات شامل دو معادله حرکت در صفحه افق و یک معادله پیوستگی است. در این کار تاثیر ورود آب رودخانه‌ها و برآیند بارش و تبخیر آب از سطح این دریا و همچنین ورودی از رودخانه‌ها به‌عنوان عبارت‌های چشمه و چاه معادله پیوستگی دیده شده‌اند. در حل معادلات حرکت، اثرات زبری کف و تنش‌های ناشی از آشفتگی دیده می‌شوند. روش حل عددی در این مدل، روش حجم محدود است. مدل‌سازی هندسه در این کار به‌کمک شبکه بی‌ساختار مثلثی انجام شده است تا بتوان نامنظمی‌های سواحل دریا را بخوبی مدل نمود. تبدیل شبکه دوبعدی به یک صفحه سه‌بعدی با استفاده از ترازهای مستخرج از نقشه دارای خطوط تراز انجام شده است. در این کار تاثیر تغییرات شدید عمق بر کیفیت نتایج تراز سطح آب محاسبه شده است و اثر ورودی رودخانه‌ها بر چرخه‌های افقی جریان در دریای خزر نیز بررسی می‌گردد. نتایج مدل به کمک خطوط جریان بدست آمده از محاسبه بردارهای سرعت در نقاط گرهی و نمودارهای تغییرات تراز سطح آب مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند.
روح‌اله اوجی، پروین غفاریان،
دوره ۹، شماره ۳۴ - ( ۴-۱۳۹۷ )
چکیده

DOR: ۹۸,۱۰۰۰/۱۵۶۲-۱۰۵۷.۱۳۹۷.۹.۳۹.۰.۳۴.۱۵۸۸.۱۶۰۶

بارشهای فرین روزانه ۱۳ ایستگاه‎ سینوپتیک واقع در سواحل جنوبی دریای خزر، طی دوره آماری ۲۰۱۶-۱۹۵۷ بر اساس دو رویکرد نظریه­ی مقدار فرین مورد بررسی قرار گرفتند. در این بررسی پارامترهای توزیعهای مذکور با استفاده از درست­نمایی بیشینه و درست­نمایی بیشینه­ی تعمیمیافته برآورد شدند. همچنین سطح برگشت بارش‎های فرین هر ایستگاه‎ در سطح اطمینان ۹۵% برای دورههای برگشت ۲، ۵، ۱۰، ۲۰ و ۱۰۰ ساله محاسبه شدند. قبل از برآورد سطوح برگشت، بارش‎های فرین ایستگاه‎های مذکور به لحاظ ایستایی مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بارش‎های فرین ایستگاه انزلی بر اساس رویکرد حداکثر بلوک و ایستگاه‎های رامسر و مراوتپه بر اساس رویکرد فراتر از آستانه فاقد ایستایی بودند که در برازش مدل و برآورد سطوح برگشت مورد توجه قرار گرفتند. مقایسه نتایج براساس روش‎های گرافیکی و معیار آکائیکه نشان داد که رویکرد حداکثر بلوک براساس برآورد درست­نمایی بیشینه، برازش بهتری با بارشهای فرین اغلب ایستگاههای منطقه دارند. ایستگاههای رشت، انزلی، آستارا، نوشهر، رامسر و گرگان با دارا بودن سری زمانی طولانی‎تر، نتایج بهتری ارایه نمودند. بر اساس سطوح برگشت محاسبه شده با احتمال ۹۵% می‎توان اطمینان داد که بارشهای فرین ایستگاههای ساحلی با نرخ بالاتری نسبت به سایر ایستگاههای منطقه افزایش خواهند داشت، در حالی­که احتمالا بارشهای فرین ایستگاههای دیگر روند افزایش کندتری را تجربه خواهند نمود.

سیده محبوبه مولوی عربشاهی، کوثر شاولی کوه‌شوری،
دوره ۹، شماره ۳۵ - ( ۷-۱۳۹۷ )
چکیده

DOR: ۹۸,۱۰۰۰/۱۵۶۲-۱۰۵۷.۱۳۹۷.۹.۳۹.۰.۳۵.۱۵۷۶.۴۱

هدف از پژوهش حاضر بررسی روش‌های درون­یابی برای تخمین و بازسازی داده‌های اقلیمی است. باتوجه به این که دو عامل بارندگی و دما در تصمیم‌گیری‌های کاربردی بسیاری به عنوان تاثیرگذارترین پارامتر‌ها شناخته می‌شوند و در بسیاری از مطالعات فیزیک زمین‏، کشاورزی‏، هیدرولیکی و... از داده‌های اقلیمی استفاده می‌شوند؛ اما همواره داده‌های اقلیمی یا در تمامی بازه‌ها موجود نیستند و یا پژوهشگران نیازمند داده‌های هواشناسی برای پیش‌بینی شرایط اقلیمی هستند. در این موارد از روش‌های مختلف درون­یابی استفاده می‌شود. لذا در این پژوهش روش‌های موجود برای درون­یابی داده‌های دما و بارش در سه ایستگاه سینوپتیک رامسر‏، بابلسر‏ و بندر انزلی طی دوره آماری سال­های ۱۹۵۱ تا ۲۰۱۷ مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج پژوهش حاکی از آن است که درون­یابی‌های نویل و اسپیلاین برای تمامی ایستگاه‌های مورد مطالعه‏، تقریب دقیق‌تری را ارائه می‌دهند. از دیگر یافته‌های پژوهش این است که درون­یابی دما برای ماه‌های فصل تابستان نسبت به فصل زمستان دارای خطای کمتری است. همچنین تفاوت معنی­داری بین درون­یابی برای ایستگاه‌های مختلف دیده نشد.


صفحه 1 از 1     

نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4657