[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی ::
اطلاعات نشریه::
راهنمای نویسندگان::
بخش داوری::
ثبت نام و اشتراک::
سیاست های نشریه::
آمار و ارقام نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
تسهیلات پایگاه::
سامانه های پژوهشگاه::
تماس با ما::
::
فرمت مقالات نشریه

فرمت مقاله برای نگارندگان
لطفا قبل از ارسال مقاله، بخش
شیوه‌نامه نگارش مقالات
را مطالعه و مقاله خود را با فرمت جدید نشریه مطابقت دهید 

..
پایگاه ها و نمایه ها


AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
CC BY
تبعیت از قوانین COPE

 
این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۶ نتیجه برای پیغمبری

شیوا افشارمنش، سیدیوسف پیغمبری، بهاره شعبان‌پور، احمد سواری،
دوره ۳، شماره ۱۰ - ( تابستان ۱۳۹۱ )
چکیده

در این تحقیق که در فروردین ۸۸ انجام شده است به بررسی میزان آمین‌های بیوژن پوترسین، کدورین وهیستامین ماهی گیدر(Thunnus albacares) و رابطه‌ی آن‌ها با بارمیکروبی حاصل از دو روش نگهداری در یخ و انجماد پرداخته شده است. پس از کشت میکروبی قطعه‌ای از عضله‌های ۱۵ نمونه ماهی گیدر، عصاره‌ای را استخراج کرده و مورد آنالیز شیمیایی قرار دادیم. بیشترین تعداد نمونه‌های ردیابی شده برای آمین‌ها به‌ترتیب برای پوترسین، کدورین و سپس هیستامین بوده است. با نگهداری ماهیان در یخ، مشاهده گردید که آمین پوترسین به‌عنوان عمده‌ترین آمین تشکیل شده در این شرایط نگهداری بوده است. با افزایش بار باکتریایی، میزان تولید آمین‌های پوترسین، کدورین و هیستامین افزایش می‌یابد و این دو عامل یعنی بار باکتریایی و تولید آمین‌ها با یکدیگر رابطه‌ی تنگاتنگ و مستقیمی دارند. با افزایش بار باکتریایی، مقدار پوترسین در عضله نگهداری شده در یخ افزایش یافته و از رابطه‌ی خطی مثبت، بالا (۹۷/۰= r) و معنی داری(۰۵/۰P<) برخوردار است. طی نگهداری در یخ و انجماد، بیشترین مقدار آمین پوترسین مربوط به نمونه‌ای بوده است که بیشترین بار باکتریایی را داشته است. با افزایش بار باکتریایی، مقدار کادورین در عضله نگهداری شده در یخ افزایش یافته و از رابطه‌ی خطی، مثبت، بالا (۹۴/۰ = r) و معنی‌داری (۰۵/۰P<) برخوردار است. همین‌طور با افزایش بار باکتریایی، مقدار هیستامین در عضله نگهداری شده در یخ افزایش یافته و از رابطه‌ی نمایی، مثبت، بالا (۹۹/۰ = r) و معنی‌داری (۰۵/۰P<) برخوردار است. به همین صورت با افزایش بار باکتریایی، مقدار پوترسین و کاداورین در عضله‌ی نگهداری شده به‌حالت انجماد افزایش یافته و از رابطه‌ی نمایی مثبت، بالا (۹۸/۰ = r) و (۹۶/۰= r) و معنی‌داری (۰۵/۰P<) به‌ترتیب برخوردار است. تولید آمین هیستامین در حالت یخ و انجماد بسته به تولید آمین پوترسین و کاداورین است و با افزایش تولید پوترسین و کاداورین، میزان تولید آمین هیستامین نیز افزایش می‌یابد. در حالت انجماد، آمین هیستامین ردیابی نشد، زیرا باکتری‌های موجود در نمونه‌های منجمد سایکروفیل‌اند و قادر به تولید آمین هیستامین نیستند.


مرتضی صلاحی گزاز، سید یوسف پیغمبری، رضا عباسپور نادری،
دوره ۶، شماره ۲۴ - ( زمستان ۱۳۹۴ )
چکیده

هدف از این مقاله، برآورد CPUE، CPUA، ساختار طولی ماهی مرکب و ترکیب صید ضمنی در ترال ­های صید این گونه در سواحل دریای عمان است. عملیات نمونه­ برداری به­ صورت تصادفی به روش ترال کف و از اردیبهشت تا شهریور ماه ۱۳۹۳ انجام شد. میزان صید ماهی مرکب در ماه­ های بهره­ برداری از تفاوت معنی ­داری برخوردار بوده و بیشترین و کمترین میزان صید به ترتیب مربوط به ماه ­های مرداد و تیر است(۰/۰۵>P). میانگین (انحراف معیار± میانگین) CPUE و CPUA ماهی مرکب به ترتیب ۱۵۰/۸± ۲۰۳/۱(kg/h) و ۳۴۵/۷± ۱۹۴۸(kg/nm۲)برآورد گردید. طول بیشینه و کمینه ماهی مرکب صید شده، به ترتیب معادل ۳۳ و ۴ سانتی­ متر و دو گروه سنی با دسته طولی ۱۵-۵ و ۳۳-۱۶ سانتی­ متر تشخیص داده شد. ترکیب صید ترال ماهی در دریای عمان متشکل از ۶۲ گونه از ۴۲ خانواده شامل ۴۷ گونه از ماهیان استخوانی، ۹ گونه از ماهیان غضروفی، ۳ گونه از سرپایان و ۳ گونه از سخت پوستان بود. بیشترین میانگین وزنی صید ضمنی به ترتیب در رده ماهیان استخوانی، غضروفی، سرپایان و سخت­پوستان مربوط بهTrichiurus lepturus, Torpedo sinuspersici, Uroteuthis duvaucelii, Scyllaridae به ­دست آمد.


احمد علایی، سیدیوسف پیغمبری، علی سالارپوری،
دوره ۷، شماره ۲۵ - ( بهار ۱۳۹۵ )
چکیده

در این مقاله، پارامترهای طول کل، وزن، صید به‌ازای واحد تلاش (CPUE) و ترکیب گونه‌ای تورهای پرساین دو شناور بندر جاسک به مدت نه ماه مطالعه شد. نمونه ‏برداری‌ها به صورت تصادفی توسط پرساینرهای قایقی ۲۳ فوت و در هر ماه به مدت ۱۰ روز انجام شد. بر اساس نتایج به دست آمده، ۷۵% از میزان کل صید را صید هدف (ساردین ماهیان) تشکیل دادند. بیشترین میزان صید ضمنی، پنجزاری نوار طلایی (Leiognathus daura) با فراوانی ٦/٦% از وزن کل صید را شامل گردید. بیشترین و کمترین میانگین طول ساردین‌های سند به‌ترتیب در ماه‌های اردیبهشت با ٠/١٦ سانتی‌متر و دی با ١/١٢ سانتی‌متر مشاهده شد. بیشترین و کمترین فراوانی میانگین وزن ساردین‌های سند به‏ ترتیب در ماه  های اردیبهشت با ٠/٢٩ گرم و دی با ٠/١٥ گرم مشاهده گردید. میانگین طول کل ٠/١٤ سانتی‌متر و میانگین وزنی ٢٣ گرم با انحراف معیار ٨/١٤ محاسبه شد. صید به ازای واحد تلاش ١/١٣٦ کیلوگرم در هر بار تورریزی و میانگین تورریزی در هر روز ٤/٤ بار به دست آمد. با توجه به داده‌ها، متوسط طولی جمعیت این گونه روند افزایشی داشته، اما در سال‌های اخیر کاهش یافته است. با نگاه به سیر صعودی صید سطح‌زیان ریز در آب‌های استان هرمزگان و بندر جاسک، به نظر می‌رسد یکی از دلایل احتمالیِ این امر، مربوط به افزایش صیادی و بهره‌برداری از ذخایر این گونه باشد


سید یوسف پیغمبری، مسلم دلیری، علی خدادوست،
دوره ۷، شماره ۲۸ - ( زمستان ۱۳۹۵ )
چکیده

این مطالعه با هدف مقایسه صید به ازای واحد تلاش صیادی، فراوانی طولی و گونه ای ترکیب صید ترالرهای صنعتی میگوگیر، در فصل صید میگو در صیدگاه های استان های بوشهر و هرمزگان در سال ۱۳۹۲ انجام شد. در استان هرمزگان ۷۷/۱۳ درصد از کل صید، صید هدف (میگو) و ۲۴/۸۶ درصد (۷۳/۱۴ درصد صید تجاری و ۵۱/۷۱ درصد صید دورریز) صید ضمنی بود. صید به ازای واحد تلاش صیادی (CPUE) صید هدف، صید ضمنی تجاری و صید دورریز به ترتیب ۸۱/۵۵ ، ۷/۵۹ و ۶۳/۲۹۰ کیلوگرم بر ساعت به دست آمد. در استان بوشهر ۵۲/۶ درصد از کل صید، صید هدف (میگو) و ۴۸/۹۳ درصد (۶۶/۱۲ درصد صید تجاری و ۸۱/۸۰ درصد صید دورریز) صید ضمنی بود. صید به ازای واحد تلاش صیادی (CPUE) صید هدف، صید ضمنی تجاری و صید دورریز به ترتیب ۴۵/۳ ، ۴/۶ و ۷۵/۴۲ کیلوگرم بر ساعت به دست آمد. ۵۷ گونه متعلق به ۴۳ خانواده در هر دو استان مشترک بودند. در هر دو استان شگ ماهیان با ۱۰ گونه بیشترین تعداد گونه را در ترکیب صید داشتند که هشت گونه بین دو استان مشترک بودند. در بین ماهیان غضروفی ۵ گونه از ۵ خانواده در ترکیب صید دو استان مشترک بودند. فراوانی طولی ۱۲ گونه در آب های استان بوشهر و ۱۴ گونه در آب های استان هرمزگان ثبت شد. از لحاظ آمار توصیفی میانگین طول ماهیان صید شده در صیدگاه های استان هرمزگان کوچکتر از ماهیان صید شده در صیدگاه های استان بوشهر بود. اما نتایج آزمون من-ویتنی نشان داد که فقط برای گونه های گربه ماهی (گلو)، شبه-شوریده، کوسه چانه سفید، شیر و یال اسبی سر بزرگ اختلاف معنی داری وجود دارد (۰۵/۰>P). مقیاس بندی چند بعدی، ۹۳ درصد عدم تشابه در ترکیب صید ضمنی را در صیدگاه‌های میگو در دو استان بوشهر و هرمزگان نشان داد. 


سمیه نوده شریفی، سعید گرگین، سیدیوسف پیغمبری، حسینعلی خوشباور رستمی، منوچهر بابانژاد، حسن فضلی،
دوره ۱۱، شماره ۴۱ - ( بهار ۱۳۹۹ )
چکیده

چکیده
مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر تغییر اندازه چشمه بر میانگین طولی و وزنی، فراوانی کیلکا ماهیان صید شده در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ در بندر صیادی بابلسر صورت گرفت. در این رابطه، به ­وسیله چهار فروند شناور صیادی با کمک تورهای مخروطی بالارو  در اندازه­ چشمه ­های مختلف ۷، ۸، ۹ و۱۰ (گره تا گره مجاور) طی ۳۳ بار تورریزی در عمق ۵۰-۴۰ متری اقدام به صید شد. سپس بعد از شناسایی گونه ماهیان صید شده، طول کل و وزن نمونه­ ها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در هر ۴ تور بیشترین درصد فراوانی صید مربوط به دامنه طولی ۵/۱۱ تا ۵/۱۲ سانتیمتر می­باشد. دامنه طولی ۵/۷ ۵/۶ در چشمه ­های ۷ و۹ ؛ دامنه طولی ۵/۸ ۵/۷ در چشمه ۹؛ دامنه طولی ۵/۱۵ ۵/۱۴ در چشمه ۷ و دامنه طولی ۵/۱۶ ۵/۱۵  در چشمه­ های ۷ و ۸ و ۹  مشاهده نشد. توزیع فراوانی طولی کیلکای معمولی صید شده با تور قیفی با ۴ اندازه چشمه مختلف مشابه بود و اختلاف معنی­داری بین میانگین طول کیلکای معمولی صید شده با اندازه­ چشمه­ های مختلف مشاهده نشد و بیشترین فراوانی در تور با چشمه ۸ میلی­متر با میانگین فراوانی ۹۵۴ عدد می­باشد و نتایج بررسی همبستگی بین اندازه ­چشمه و طول کل نشان داد که همبستگی معنی­داری بین اندازه ­چشمه و طول کل کیلکای معمولی مشاهده نشد که بیانگر آن است اندازه ­چشمه تعیین­ کننده  میزان طول کل نمی­باشد و تور به هیچ عنوان به طور انتخابی عمل نمی­کند.
سید یوسف پیغمبری، پرویز زارع، محبوبه میرزائی، رضا عباسپور نادری،
دوره ۱۵، شماره ۵۸ - ( تابستان ۱۴۰۳ )
چکیده

پیشینه و اهداف: مطالعه­ی حاضر با هدف بررسی میزان (CPUE) ثبت­شده و (CPUE) استاندارد­شده پنج گونه ماهی شوریده (Otolithes ruber)، ماهی سنگسر معمولی(Pomadasys kaakan)، ماهی هامور معمولی(Epinephelus coioides)، ماهی حلوا­سیاه(Parastromateus niger) و ماهی شانک(Acanthopagrus latus) در سواحل جنوب ایران انجام گرفت. CPUE به عنوان شاخص فراوانی نسبی در ارزیابی ذخایر استفاده می­شود، این شاخص می­تواند تحت تاثیر پارامترهایی نظیر ابزار صید، ساختار صید، ضریب آویختگی، اندازه چشمه، شرایط اکولوژیک منطقه مورد مطالعه و فراوانی گونه هدف در صید فعال قرار بگیرد بنابراین برای کاهش این اثرات بر قابلیت صید، CPUE استاندارد شده مورد استفاده قرار می­گیرد.
 روش‌ها‌: داده­ های مورد نیاز به وسیله ­ی مطالعات میدانی صورت گرفته توسط سازمان شیلات ایران در طی سال­ های) ۱۳۹۵-۱۳۹۹(در سواحل جنوب ایران (خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان) جمع آوری گردید. روش صید مورد استفاده در این مطالعه صید با  تور گوشگیر بوده است که این روش  از جمله مهم ترین روش ­های صید در خلیج فارس و دریای عمان محسوب می­ شود. برای استاندارد­سازی و پیش بینی مقادیر CPUE برحسب متغیرهای منطقه صید، سال و ماه صید از مدل خطی تعمیم‌یافته(GLMs) استفاده گردید. برای تجزیه و تحلیل داده­های CPUE در استان­ها و سال­های مختلف از آزمون تجزیه واریانس و برای مقایسه میانگین­ ها از آمون دانکن استفاده گردید.
یافته‌ها: بر اساس نتایج بیشترین اختلاف بین مقادیر CPUE ثبت­ شده(کیلوگرم/طاقه/روز) و CPUE استاندارد­شده (کیلوگرم/طاقه/روز) در ماهی شوریده در استان سیستان و بلوچستان به ترتیب با مقادیر ۷/۱۲ و ۱/۲۱(کیلوگرم/طاقه/روز) در سال ۱۳۹۹ و کمترین این اختلاف در استان هرمزگان با مقادیر۱/۳ و ۱/۳ (کیلوگرم/طاقه/روز) در سال ۱۳۹۷، در ماهی سنگسر بیشترین  این اختلاف در استان خوزستان با مقادیر ۶/۸ و ۷/۳ (کیلوگرم/طاقه/روز) در سال ۱۳۹۵ و کمترین اختلاف در استان هرمزگان با مقادیر۰/۳ و ۸/۲(کیلوگرم/طاقه/روز) در سال ۱۳۹۶ و در استان خوزستان با مقادیر ۳/۲ و ۵/۲(کیلوگرم/طاقه/روز) در سال ۱۳۹۹، در ماهی حلواسیاه بیشترین اختلاف با مقادیر ۴/۳۴ و ۲/۲۷(کیلوگرم/طاقه/روز) در استان سیستان و بلوچستان در سال ۱۳۹۵ و کمترین اختلاف در استان خوزستان با مقادیر۱/۲ و ۵/۲ (کیلوگرم/طاقه/روز) در سال ۱۳۹۷، در ماهی هامور بیشترین اختلاف در استان هرمزگان بیشترین اختلاف با مقادیر ۰/۴  و ۴/۲ (کیلوگرم/طاقه/روز)  در سال ۱۳۹۶ و کمترین اختلاف در استان هرمزگان با مقادیر۲/۲ و ۳/۲(کیلوگرم/طاقه/روز) در سال ۱۳۹۸ و در ماهی شانک بیشترین اختلاف در استان خوزستان بیشترین اختلاف با مقادیر۴/۷ و ۲/۵ در سال ۱۳۹۹ و کمترین اختلاف در استان هرمزگان با مقادیر۳/۱ و ۳/۱ (کیلوگرم/طاقه/روز)  در سال ۱۳۹۷ ثبت گردید.
نتیجه‌گیری:
نوسانات در میزان  CPUE می­ تواند تحت تاثیر عواملی مانند شکل ابزار ماهیگیری، تجربه ناخدا، پیشرفت­های تکنولوژیک، شرایط محیطی، پراکنش ماهی و عوامل مؤثر بر آن، فشار صیادی وارد شده، کارآیی ناوگان­ های صیادی و نحوه­ ی بهره ­برداری از ذخایر باشد. به جهت اینکه یک نماینده فرضی برای شاخص فراوانی ذخایر ماهی می­ باشد و در ارزیابی ذخایر و بررسی وضعیت ذخایر شیلاتی اهمییت بسیار بالایی دارد، و همچنین با توجه به کاهش روند صید جهانی هم از دریا و هم از آب­های داخلی بررسی این عوامل در مطالعات شیلاتی لازم و ضرروری ب نظر می ­رسد.     


صفحه 1 از 1     

نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4657