۴ نتیجه برای ابراهیمی
حسین پاشائی چلکاسری، مسعود فرخ روز، عباسعلی زمینی، یاور ابراهیمیان،
دوره ۳، شماره ۹ - ( بهار ۱۳۹۱ )
چکیده
تعیین سمیت حاد (Acute toxicity) حشرهکش دیازینون و علفکش ماچتی (بوتاکلر) بر اساس روش استاندارد (۱۹۸۹) O.E.C.Dبهصورت ساکن (Static) و به مدت ۹۶ ساعت انجام شد و در طول آزمایشات عواملی شامل: pH، سختی، دما و اکسیژن محلول در آب مورد سنجش قرار گرفتند که بهترتیب برابر با ۷ تا ۲/۸ ،۲۴۰ میلی گرم در لیتر،c º۱±۲۵ و اکسیژن بالای ppm۷ اندازهگیری شدند. در این آزمایش از تعداد ۱۸۰ قطعه بچه ماهی ۱ تا ۲ گرمی سیاه کولی در پنج تیمار با سه تکرار به همراه شاهد استفاده گردید. ده عدد بچه ماهی سیاه کولی در هر آکواریوم ۲۰ لیتری توزیع شد. ابتدا بهمنظور تعیین محدودهی کشندگی، چند آزمایش مقدماتی انجام شد. نتایج آزمایشات نشان داد که میزان سمیت حاد (Lc۵۰ ۹۶h) دیازینون و بوتاکلر بر روی بچه ماهیان ۱ تا ۲ گرمی سیاه کولی بهترتیب برابر با ۰۹/۰ و ۶۱/۰ میلی گرم در لیتر است. در نهایت میزان Lc۱۰، Lc۵۰ و Lc۹۰ نیز با استفاده از روش آماری Probit Analysis بهترتیب برابر با ۰۶۹/۰، ۰۹۱/۰و ۱۲/۰ برای حشره کش دیازینون و ۵۸/۰، ۶۱/۰ و ۶۶/۰ برای علفکش ماچتی (بوتاکلر) محاسبه شد. بر اساس جدول استاندارد سطوح سمیت حشرهکشها و علفکشهای مختلف، حشرهکش دیازینون (Diazinon) و علفکش ماچتی (Butachlor) در ردیف سموم خیلی سمی درجهبندی گردیدند.
زهره ابراهیمی سیریزی، علیرضا ریاحی بختیاری،
دوره ۵، شماره ۱۸ - ( تابستان ۱۳۹۳ )
چکیده
خلیجفارس یکی از بدنههای مهم آبی دنیاست که از نظر تولید و صادرات نفت و فرآوردههای نفتی بهشدت توسعه پیدا کرده است. با توجه به اینکه هیدروکربنها ممکن است سبب اثرات متنوعی بر روی زندگی آبی و کنارآبی شوند؛ مدت طولانی است که پایش هیدروکربنها در رسوبات مطرح شده است. در مطالعه حاضر میزان و منشأ هیدروکربنهای آلیفاتیک و آروماتیک در هفت نمونه رسوب سطحی جمعآوری شده از جنگلهای مانگروی بندرخمیر مورد بررسی قرار گرفت. استخراج نمونهها با دستگاه سوکسله و حلال دیکلرومتان انجام و نمونهها با دستگاه GC-MS آنالیز شدند. ۲۳ ترکیب PAHs و آلکانهای نرمال محدوده کربنی (n-C۱۴-n-C۳۳) مورد بررسی قرار گرفتند. میانگین غلظت کلی برای آلکانهای نرمال برابر با ۳۵۴ ±۱۶۴۴ µg/g و برای PAHs برابر با ۵۰۳±۱۳۹۴ ng/g (وزن خشک) بهدست آمد. جنگلهای مانگروی درصد بالایی از هیدروکربنهای سبکوزن داشتند. نسبتهای تشخیصی برای تعیین منشأ هیدروکربنها استفاده شد که همه آنها یک منشأ نفتی را مورد تأیید قرار دادند.
مریم عضدی، عیسی ابراهیمی، ابراهیم متقی، وحید مرشدی،
دوره ۵، شماره ۱۹ - ( پاییز ۱۳۹۳ )
چکیده
در این مطالعه اثر دورههای گرسنگی کوتاهمدت بر روی سطوح گلوکز، تری گلیسرید، پروتئین و کلسترول پلاسما ماهی قزل آلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) بررسی گردید. پس از ۳ هفته سازگاری با شرایط آزمایش تعداد ۱۸۰ قطعه قزل آلای رنگینکمان با میانگین وزنی ۷۳/۲±۳۹ گرم بهصورت کاملاً تصادفی در ۴ تیمار با سه تکرار توزیع شدند. تیمار شاهد (C) دو وعده در روز تا حد سیری ظاهری تغذیه شد. تیمارهای دیگر بهترتیب ۵ (D۱)، ۷ (D۲) و ۱۰ (D۳) روز گرسنگی را تجربه کردند. نمونههای خون در پایان دورههای گرسنگی از هر یک از تیمارهای آزمایشی گرفته شد. در هیچ یک از پارامترها بین تیمارهای گرسنگی و شاهد اختلاف معنیداری مشاهده نگردید (۰۵/۰P>). بهطور کلی تحقیق حاضر نشان داد که در زمان ایجاد تنشهای غیر قابل پیشبینی، دورههای گرسنگی با توجه به اینکه اثرات قابل توجهی بر عوامل بیوشیمیایی خون ندارند، میتواند روش مناسبی برای کم کردن متابولیسم ماهی باشد.
راضیه قیومی، الهام ابراهیمی،
دوره ۱۰، شماره ۴۰ - ( زمستان ۱۳۹۸ )
چکیده
چکیده
جنگلهای حرا جز اکوسیستمهایی هستند که توزیع و ترجیحات اکولوژیکی آنها اغلب مورد بررسی قرار نگرفته است و مدلسازی توزیع گونهای برای این جنگلها میتواند سبب بهبود و ارتقاء سطح مدیریت و حفاظت آنها شود. این مطالعه در سال ۱۳۹۶ و با هدف معرفی پتانسیل رویشگاه مطلوب گونه Avicennia marina و مهمترین عوامل موثر بر پراکنش آن انجام گردید. در این مطالعه ابتدا لایههای ۹ متغیر زیستشیمیایی از پایگاه داده Bio-Oracle استخراج گردید و همبستگی بین متغیرهای زیستشیمیایی برای گونه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و سپس متغیرهای دارای همبستگی بالا از فرآیند مدلسازی حذف شد. درنهایت مدلسازی توزیع گونهای جنگلهای حرا با روش بیشینه آنتروپی در نرمافزار MaxEnt انجام شد. نتایج نشان داد عموماً مناسبترین مناطق برای پراکنش جنگلهای حرا در ایران، حاشیهی شرقی خلیج فارس و اغلب مناطق حاشیهای دریای عمان هستند. در این مدلسازی متغیرهای حداقل کلروفیل، میانگین کلروفیل، مجموع حداکثر کلروفیل و pHبه ترتیب بهعنوان مهمترین پارامترهای زیستشیمیایی شناخته شدهاند. یافتههای پژوهش حاضر میتواند برای مدیریت بهتر مناطق ذکر شده با تاکید بر حفاظت تنوع زیستی گونه حرا استفاده گردد.