نقض اخلاق نشر و سرقت ادبی
مشابهت یاب در نشریه اقیانوس شناسی
نقض اخلاق نشر و سرقت ادبی
http://publicationethics.org/files/u۷۱۴۰/Full%۲۰set%۲۰of%۲۰flowcharts.pdf
۱- سرقت ادبی: سرقت ادبی استفاده عمدی از ایده های شخص دیگر یا سایر مطالب اصلی به نام خود است. کپی نمودن حتی یک جمله از مقاله دیگری، یا حتی یکی از نوشته های خود که قبلاً منتشر شده است. بدون استناد مناسب، توسط نشریات به عنوان سرقت ادبی در نظر گرفته می شود. کلیه مقالات مورد بررسی یا چاپ شده در نشریه با استفاده از نرم افزار پیشگیری از سرقت ادبی، در معرض غربالگری قرار می گیرند. بنابراین، سرقت ادبی نقض جدی اخلاق در انتشار است. این امکان از طریق نرم افزار Ithenticate تهیه شده توسط Turnitin بررسی می شود. لطفاً به این آدرس مراجعه کنید: www.ithenticate.com
۲- ساخت و جعل داده ها: ساخت و جعل داده ها به این معنی است که محقق واقعاً مطالعه را انجام نداده است، بلکه داده ها یا نتایج را ساخته و اطلاعات ساختگی را ثبت یا گزارش نموده است. جعل داده ها به معنای این است که محقق این آزمایش را انجام داده است؛ اما داده ها یا نتایج حاصل از یافته های تحقیق را دستکاری، تغییر یا حذف کرده است.
۳- ارسال همزمان: ارسال همزمان هنگامی اتفاق می افتد که مقاله (یا بخش های قابل توجهی از مقاله) به یک نشریه ارسال شده است که همزمان یا قبلاً به نشریه دیگری عرضه و در حال بررسی و داوری است.
۴- انتشار تکراری: انتشار تکراری زمانی اتفاق می افتد که دو مقاله یا بیشتر ، بدون ارجاع کامل، در اصل فرضیه ها، داده ها، نقاط بحث و نتیجه گیری یکسان را داشته باشند.
۵- انتشارات زاید: انتشارات زاید شامل تقسیم نامناسب نتایج مطالعه به چندین مقاله است و اغلب ناشی از تمایل به بزرگنمایی پیشینه علمی است.
۶- مشارکت کلیه نویسندگان: همه نویسندگان یک مقاله باید سهم علمی قابل توجهی در تحقیق و در مقاله داشته و کلیه ادعاهای آن را تأیید کنند. لذا همه کسانی که سهم علمی قابل توجهی داشته اند، از جمله دانشجویان و تکنسین های آزمایشگاهی و... باید در فهرست نویسندگان ذکر گردد.
۷- دستکاری در ارجاعات: دستکاری در ارجاعات شامل نقل قول های بیش از حد، در مقاله تسلیمی که به محتوای علمی مقاله کمک نکند و فقط به منظور افزایش ارجاعات یک نویسنده یا نشریه خاص در یک مقاله عرضه شود. این امر منجر به بیان نادرست اهمیت مقاله و نشریه ای خاص می شود و بنابراین نوعی سوء رفتار علمی تلقی می گردد.
۸- تحریم ها: در صورت نقض مستند هر یک از سیاست های ذکر شده در هر نشریه، صرف نظر از اینکه این تخلفات در نشریه ای رخ داده باشد یا خیر، مجازات های زیر را در بر خواهد داشت:
- (الف) رد فوری مقاله متخلف
- (ب) رد فوری هر مقاله دیگری که به هر نشریه ای توسط هر یک از نویسندگان مقاله متخلف منتشر شده باشد، ارسال شود.
- (ج) تحریم حداقل ۳۶ ماه برای تمامی نویسندگان برای هر گونه ارسال جدید به هر نشریه ای، به صورت جداگانه یا در ترکیب با سایر نویسندگان مقاله متخلف اعمال خواهد شد.
- (د) منع فعالیت کلیه نویسندگان در هیأت تحریریه هر نشریه
|