:: دوره 7، شماره 26 - ( 1395 ) ::
جلد 7 شماره 26 صفحات 22-13 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر عوامل محیطی بر تولید اولیه در خوریات ماهشهر (شمال غربی خلیج فارس)
لاله موسوی ده موردی ، احمد سواری ، بابک دوست شناس ، حسین محمد عسگری، علیرضا عباسی
، lalehmosavi84@yahoo.com
چکیده:   (6438 مشاهده)

در این مقاله تغییرات زمانی و مکانی عوامل محیطی و اثر آنها روی تولید اولیه در خوریات ماهشهر، زنگی و دهانه خور موسی به مدت یک سال (از بهمن ماه ١٣٩٢ تا آبان ماه  (١٣٩٣) مورد ارزیابی قرار گرفت. تولید اولیه با استفاده از بطری تاریک و روشن و کلروفیل a با استفاده از HPLC اندازه گیری شد. بیشترین میزان تولید اولیه (gc/m2/day ١/٥٩ ) در خور موسی در فروردین ماه و کمترین میزان آن (gc/m2/day ٠/٠٢ ) در خور زنگی در آبان ماه مشاهده گردید. مهمترین عوامل موثر محیطی بر تولید اولیه توسط آزمون تجزیه به مولفه های اصلی(PCA) شناسایی گردیدند. نتایج این آزمون ١٨ پارامتر محیطی را به چهار مولفه مستقل از هم کاهش داد که در مجموع ٨٤ درصد از کل تغییرات را در بر می گرفتند. مقایسه میزان تولید اولیه در مناطق مورد مطالعه حاضر با دیگر مناطق جهانی نشان می دهد که در این خوریات تولید اولیه در سطح متوسطی است.

واژه‌های کلیدی: کلروفیل a، تولید اولیه، خوریات ماهشهر، خلیج فارس
متن کامل [PDF 1018 kb]   (1722 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1395/7/13 | ویرایش نهایی: 1395/7/26 | پذیرش: 1395/7/13 | انتشار الکترونیک: 1395/7/13


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 26 - ( 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها