این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
موسسه بین المللی تاسماهیان دریای خزر، استان گیلان، رشت ، myazdanisadati@yahoo.com
چکیده: (8466 مشاهده)
این مقاله به منظور تعیین اثر دفعات مختلف غذادهی بر فاکتورهای رشد و شاخص های بیوشیمیایی بچه تاسماهی شیپ انجام گردید. ١٣٥ قطعه بچه تاسماهی شیپ (Acipenser nudiventris) با وزن متوسط ٣/٩٥± ٨٥/٥٧ گرم در ٩ وان ٥٠٠ لیتری (١٥ ماهی در هر تانک) در یک سیستم باز نگهداری شدند. ماهیان با جیره مکمل تجاری به میزان ٣ درصد غذا به ازای هرکیلو وزن بدن در روز به ترتیب یک نوبت غذا در ساعت ٨صبح، دو نوبت غذا در ساعات ٨ صبح و ٨شب و ٣ نوبت غذا در ساعات ٨ صبح، ٣بعدازظهر و١١شب تغذیه شدند. ریخت سنجی به صورت ماهیانه انجام گرفت. در انتهای دوره پرورش اختلاف معنی داری در شاخص های ضریب تبدیل غذا، ضریب رشد ویژه، درصد افزایش وزن بدن، افزایش وزن روزانه و ضریب چاقی و شاخص هپاتوسوماتیک مشاهده نشد (٠٥/ ٠ <P)، اما نتایج نشان دهنده افزایش میزان آلبومین در تیمار سوم و افزایش کلسترول در تیمار اول بود (٠٥/٠ >P) . اختلاف معنی داری از نظر میزان پروتئین کل، گلوکز و تری گلیسرید سرم خون مشاهده نگردید (٠٥/٠<P). نتایج این آزمایش نشان می دهد که شاخص های رشد تاسماهی شیپ وابسته به دفعات غذادهی نبوده و تغذیه دو بار در روز از نظر اقتصادی مناسب است.
Yazdani Sadati M A, Jafari M, Khara H. The Effect of Feeding Frequency on Growth and Biochemical Factors of Cultured Ship Juvenile Sturgeon (Acipenser nudiventris). Journal of Oceanography 2016; 7 (25) :87-94 URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-937-fa.html