:: دوره 6، شماره 21 - ( 1394 ) ::
جلد 6 شماره 21 صفحات 105-97 برگشت به فهرست نسخه ها
تغییرات اسیدهای چرب جیره و عضله در بچه تاس‌ماهیان سیبری (Acipenser baeri Brandt 1869) تغذیه شده با سطوح مختلف لسیتین
اسماعیل نجفی پورمقدم ، بهرام فلاحتکار ، محمدرضا کلباسی مسجدشاهی
، falahatkar@guilan.ac.ir
چکیده:   (9329 مشاهده)
این مطالعه به‌منظور بررسی تغییرات پروفیل اسید چرب جیره و عضله بچه تاس‌ماهی سیبری (Acipenser baeri) پس از تغذیه با سطوح مختلف لسیتین انجام شد. ماهی‌هایی با میانگین وزن اولیه 0/3 ± 32/9 گرم با پنج جیره (سه تکرار) دارای انرژی و پروتئین یکسان و مقادیر مختلف لسیتین شامل صفر، 2/5، 5، 7/5 و 10 درصد لسیتین به مدت 8 هفته و 5 وعده در روز غذادهی شدند. نتایج نشان داد به‌کارگیری لسیتین تا 10 درصد در جیره این ماهی باعث افزایش معنی‌داری در برخی اسیدهای چرب از جمله C14:0، DHA ،EPA ، SFA و HUFA می‌گردد (0/05>P). میزان اسید‌های چرب تک غیراشباع (MUFA) و اسیدهای چند غیراشباع (PUFA) تحت تاثیر جیره-های مختلف قرار نگرفت (0/05P)، اما میزان آراشیدونیک اسید (C20:4n6) در بین ماهیان تیمارهای مختلف، هیچ تفاوت معنی‌داری را نشان نداد (0/05
واژه‌های کلیدی: لسیتین، رشد، اسیدهای چرب، تاس‌ماهی سیبری
متن کامل [PDF 386 kb]   (2509 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زيست­ شناسی دريا
دریافت: 1394/3/30 | ویرایش نهایی: 1394/4/1 | پذیرش: 1394/3/30 | انتشار الکترونیک: 1394/3/30


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 21 - ( 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها