:: دوره 6، شماره 21 - ( 1394 ) ::
جلد 6 شماره 21 صفحات 17-11 برگشت به فهرست نسخه ها
فانوس‌ماهیان: ذخائر عظیم اسید‌های چرب در دریای عمان
امیر هوشنگ بحری ، مجید افخمی ، مریم احسان پور ، امین مخلصی
، m_afkhami82@yahoo.com
چکیده:   (10129 مشاهده)
مطالعه حاضر بر اساس استخراج کل چربی موجود در بافت ماهیچه‌ای دو گونه فانوس ماهی و ساردین سند صید شده از دریای عمان انجام شد. شناسایی ترکیب اسید‌های چرب با استفاده از کروماتوگرافی انجام گرفت. بر اساس نتایج به‌دست آمده هر دو گونه از نظر اسیدهای چرب پالمیتیک اسید(C16:0) و اولئیک اسید (C18:1n9c) غنی هستند. مهم‌ترین اسید‌های چرب غیراشباع در دو گونه مورد بررسی شامل دیکوزا هگزانوئیک اسید (DHA) (C22:6n3) و ایکوزا پنتانوئیک اسید (EPA) (C20:5n3) بوده است. بر اساس نتایج به‌دست آمده، هر دو گونه دارای مقادیر بالای اسید‌های چرب بخصوص امگاـ3 هستند، با توجه به مقادیر و ترکیب اسید‌های چرب موجود در این دو گونه، می‌توانند به‌عنوان منابع مناسبی جهت استفاده در صنایع غذایی و تولید دارو‌های غنی شده امگا -3 مورد استفاده قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: ترکیب اسید‌های چرب، Sardinella sindensis، Benthosema pterotum، دریای عمان، ایران.
متن کامل [PDF 346 kb]   (2157 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
پذیرش: 1394/7/6 | انتشار الکترونیک: 1394/7/6


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 21 - ( 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها