:: دوره 5، شماره 19 - ( 1393 ) ::
جلد 5 شماره 19 صفحات 59-53 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی برخی عوامل بیوشیمیایی پلاسمای خون ماهی انگشت قد قزل آلای رنگین‌کمان در طول دوره‌های گرسنگی کوتاه‌مدت
مریم عضدی ، عیسی ابراهیمی ، ابراهیم متقی ، وحید مرشدی
، eebrahimi99@yahoo.com
چکیده:   (7977 مشاهده)
در این مطالعه اثر دوره‌های گرسنگی کوتاه‌مدت بر روی سطوح گلوکز، تری گلیسرید، پروتئین و کلسترول پلاسما ماهی قزل آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) بررسی گردید. پس از 3 هفته سازگاری با شرایط آزمایش تعداد 180 قطعه قزل آلای رنگین‌کمان با میانگین وزنی 73/2±39 گرم به‌صورت کاملاً تصادفی در 4 تیمار با سه تکرار توزیع شدند. تیمار شاهد (C) دو وعده در روز تا حد سیری ظاهری تغذیه شد. تیمارهای دیگر به‌ترتیب 5 (D1)، 7 (D2) و 10 (D3) روز گرسنگی را تجربه کردند. نمونه‌های خون در پایان دوره‌های گرسنگی از هر یک از تیمارهای آزمایشی گرفته شد. در هیچ یک از پارامترها بین تیمارهای گرسنگی و شاهد اختلاف معنی‌داری مشاهده نگردید (05/0P>). به‌طور کلی تحقیق حاضر نشان داد که در زمان ایجاد تنش‌های غیر قابل پیش‌بینی، دوره‌های گرسنگی با توجه به اینکه اثرات قابل توجهی بر عوامل بیوشیمیایی خون ندارند، می‌تواند روش مناسبی برای کم کردن متابولیسم ماهی باشد.
واژه‌های کلیدی: Oncorhynchus mykiss، متابولیت‌های خون، محرومیت غذایی، گلوکز.
متن کامل [PDF 835 kb]   (2544 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1393/10/7 | ویرایش نهایی: 1393/12/9 | پذیرش: 1393/10/7 | انتشار الکترونیک: 1393/10/7


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 19 - ( 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها