[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی ::
اطلاعات نشریه::
راهنمای نویسندگان::
بخش داوری::
ثبت نام و اشتراک::
سیاست های نشریه::
آمار و ارقام نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
تسهیلات پایگاه::
سامانه های پژوهشگاه::
تماس با ما::
::
فرمت مقالات نشریه

فرمت مقاله برای نگارندگان
لطفا قبل از ارسال مقاله، بخش
شیوه‌نامه نگارش مقالات
را مطالعه و مقاله خود را با فرمت جدید نشریه مطابقت دهید 

..
پایگاه ها و نمایه ها


AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
CC BY
تبعیت از قوانین COPE

 
این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
..
:: دوره 5، شماره 19 - ( 1393 ) ::
جلد 5 شماره 19 صفحات 51-45 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه تغییرات سلول‌های غدد آنتنی خرچنگ دراز آب شیرین (Astacus leptodactylus) تحت تاثیر شوری‌های متفاوت
مجید عسکری حصنی ، فاطمه لواجو
، mahesni@gmail.com
چکیده:   (8916 مشاهده)
تنظیم اسمزی یکی از مکانیسم‌های فعال بدن خرچنگ دراز آب شیرین است که اغلب توسط غدد آنتنی، لوله گوارش و آبشش انجام می‌شود که در این تحقیق تاثیر شوری بر تغییرات سلول‌های غدد این سخت پوست شیرین مطالعه شد. در این پژوهش نمونه‌ها در گروه شاهد (آب شیرین) و 5 تیمار شوری با غلظت‌های 4، 6، 8، 10 و 12 گرم در لیتر با سه تکرار قرار گرفتند. تمامی تیمارها به مدت 72 ساعت در شوری مورد نظر باقی مانده و پس از آن به‌طور ناگهانی به آب شیرین منتقل شدند. نمونه‌های بافت غدد آنتنی در هر تیمار قبل و بعد از شوک شوری استخراج و بلافاصله در محلول بوئن تثبیت شدند، سپس مقاطع 5 میکرون تهیه و با روش هماتوکسیلین- ائوزین رنگ آمیزی شده و به‌وسیله میکرومتر و میکروسکوپ نوری مورد مطالعه و بررسی قرار گرفتند. در بررسی تغییرات سلولی غدد آنتنی، از نمونه‌ی شاهد تا شوری 12 گرم در لیتر به ترتیب کاهش اندازه سلول‌های لابیرنت و کیسه سلومی غدد آنتنی مشاهده شد. در مقابل، پس از ایجاد شوک شوری اندازه سلول‌ها افزایش یافت و هیپرپلازی مشاهده گردید. افزایش حجم سلولی در تیمارهای 4، 6، 8، 10 و 12 گرم در لیتر به‌ترتیب با قطر 12/59، 18/62، 13/70، 66/77 و80/79 میکرون مشاهده شد. بر اساس آنالیز آماری، رابطه معنی‌داری بین شوری محیط و اندازه سلول‌ها به‌دست آمد (05/0P<). این تغییرات نشان دهنده افزایش اسمولاریته سلولی، جذب آب و در نتیجه افزایش اندازه سلول‌ها در هر تیمار بعد از شوک می‌باشد. طبق این پژوهش در اثر تغییر شوری و اسمولاریته محیط سلول‌های غدد آنتنی تحت تاثیر قرار گرفته و از طریق بازجذب یا ترشح مایعات غدد آنتنی باعث تنظیم اسمزی بدن می‌شوند.
واژه‌های کلیدی: غدد آنتنی، تغییرات سلولی، شوری، خرچنگ دراز آب شیرین.
متن کامل [PDF 985 kb]   (4108 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1393/10/7 | ویرایش نهایی: 1393/12/9 | پذیرش: 1393/10/7 | انتشار الکترونیک: 1393/10/7


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Askari Hesni M, Lavajoo F. Study of Antennal Glands Role on Osmoregulation of Crayfish (Astacus leptodactylus). Journal of Oceanography 2014; 5 (19) :45-51
URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-607-fa.html

عسکری حصنی مجید، لواجو فاطمه. مطالعه تغییرات سلول‌های غدد آنتنی خرچنگ دراز آب شیرین (Astacus leptodactylus) تحت تاثیر شوری‌های متفاوت. اقیانوس شناسی. 1393; 5 (19) :45-51

URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-607-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 19 - ( 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4657