:: دوره 5، شماره 19 - ( 1393 ) ::
جلد 5 شماره 19 صفحات 26-21 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر سطوح مختلف آلوئه ورای خوراکی بر رشد و دفاع آنتی اکسیدانی در قزل آلای رنگین کمان، Oncorhynchus mykiss
غزاله گلستان ، امیر پرویز سلاطی ، سعید کیوان شکوه ، محمد ذاکری ، حسین مرادیان
، salatia@gmail.com
چکیده:   (8955 مشاهده)
آلوئه ورا به‌دلیل فعالیت‌های زیست‌شناختی برخی متابولیت‌ها در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی در سراسر جهان استفاده می‌شود. همچنین برگ‌های این گیاه دارای خواص آنتی اکسیدانی و تقویت ایمنی است. هدف از این مطالعه ارزیابی شاخص‌های رشد و فعالیت‌های آنتی اکسیدانی عصاره آلوئه ورا در ماهی قزل آلا است. در این تحقیق، 480 عدد ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 85/0±50/9 گرم به چهار گروه تقسیم شدند. گروه کنترل جیره فاقد آلوئه‌ورا و 3 گروه دیگر حاوی 5/0، 1 و2 میلی گرم بر کیلوگرم آلوئه ورا، در جیره غذایی دریافت نمود. غذادهی به مدت 60 روز انجام و ماهیان 2 بار در روز تا حد سیری غذادهی شدند. در پایان دوره، نمونه‌های خون اخذ و فعالیت آنزیم‌های کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز جستجو گردید. شاخص‌های رشد براساس فرمول‌های استاندارد محاسبه شد. نتایج این آزمایش بعد از 2 ماه تغذیه، نشان داد که افزودن آلوئه ورا به ترکیب غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان در هیچ کدام از شاخص‌های رشد تغییر معنی‌داری ایجاد نکرد (05/0P). بر اساس نتایج بدست آمده، این مطالعه را می‌توان این گونه بیان کرد که استفاده از آلوئه ورا برای تقویت دفاع آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان نیازمند مطالعات و بررسی بیشتر در مورد مکانیسم اثر آن است.
واژه‌های کلیدی: کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز، شاخص رشد، Oncorhynchus mykiss.
متن کامل [PDF 342 kb]   (2972 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1393/10/6 | ویرایش نهایی: 1393/12/9 | پذیرش: 1393/10/6 | انتشار الکترونیک: 1393/10/6


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 19 - ( 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها